TENIS: Federer s-a retras din turneul de la Halle din cauza oboselii acumulate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tenismenul elveţian Roger Federer, ocupantul poziţiei secunde în clasamentul ATP, a anunţat, marţi, că nu va participa la turneul de la Halle (Germania), unde era principalul favorit, deoarece este epuizat după evoluţia de la Roland Garros şi nu vrea să rişte o accidentare, informează AFP.

"Nu cred că pot să dau ce am mai bun într-un turneu imediat după Roland Garros şi nu vreau să risc o accidentare, dacă nu sunt pregătit 100%", a declarat Federer, pe site-ul său personal.

Elveţianul, care a câştigat de 5 ori turneul de la Halle, figura pe tabloul principal al ediţiei din acest an şi trebuia să joace în primul tur miercuri, cu Harel Levy, din Israel. Locul său în competiţie a fost luat de slovacul Lukas Lacko.

"Mă simt încontinuu copleşit de emoţii şi epuizat după evenimentele incredibile din ultimele zile", a spus Federer, cu referire la faptul că duminică a câştigat, în premieră, turneul Roland Garros şi a ajuns astfel la 14 trofee de Grand Slam, egalând recordul lui Pete Sampras.

De asemenea, după succesul de la competiţia franceză, Federer a devenit al şaselea tenismen din istorie care are în palmares toate cele patru turnee de Grand Slam, Australian Open, Roland Garros, Wimbledon şi US Open, după Roy Emerson, Rod Laver, Andre Agassi, Fred Perry şi Don Budge.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite