Fabrica de bani Novak Djokovici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sârbul a triumfat la Wimbledon şi a devenit al 25-lea număr 1 mondial din istoria recentă. El a stabilit un record şi în privinţa banilor, câştigând 5,25 milioane de euro în şase luni! Djokovici a obţinut 48 de victorii în cele 49 de meciuri disputate anul acesta. El a pierdut doar semifinala de la Roland Garros.

Novak Djokovici este noul fenomen din tenisul mondial. Într-o perioadă ce părea a fi dominată de doi jucători excepţionali, Roger Federer şi Rafael Nadal, sportivul din Serbia a apărut ca de nicăieri pentru a le strica acestora joaca.

Cunoscut ca un jucător ce pune pasiune în ceea ce face şi care şi-a luat cariera în serios, de la început, dar şi ca un om cu mult umor (este cunoscut că obişnuieşte să-i imite pe colegii săi de circuit), Novak Djokovici a început tenisul pe când avea patru ani, nutrind, alături de fraţii săi, Marko şi Dorde, să devină profesionist. Nu numai că a reuşit, dar victoria cu 6-4, 6-1, 1-6, 6-3 obţinută duminică, în faţa lui Nadal, i-a adus, în premieră, prima poziţie în clasamentul ATP. Astfel Djokovici a devenit al 25-lea lider mondial din istoria recentă a tenisului (Era Open), Ilie Năstase fiind cel dintâi, în 1973. 

Pe lângă reuşitele sale sportive - a mai câştigat în două rânduri Openul Australiei (2008 şi 2011) -, jucătorul născut la Belgrad, la  22 mai 1987, a mai stabilit şi câteva recorduri anul acesta. În numai şase luni, el a acumulat câştiguri de 5,25 milioane de euro numai pe terenul de tenis, prin participarea la turnee. Ceea ce nu s-a mai văzut niciodată în sportul alb.

Victorios în turneele de la Australian Open, Dubai, Indian Wells, Miami, Belgrad, Madrid, Roma şi Wimbledon, el a suferit o singură înfrângere anul acesta, în semifinalele turneului de Mare Şlem de la Roland Garros! Acel eşec, înregistrat în faţa lui Roger Federer, l-a împiedicat să egaleze recordul de victorii consecutive deţinut de americanul John McEnroe (42).

Se implică în acţiuni caritabile  

Pasionat de fotbal, fiind suporterul Stelei Roşii din Belgrad, Djokovici îşi găseşte timp să se implice şi în acţiuni caritabile. El a primit Medalia Sf. Sava după ce a contribuit la renovarea unor biserici şi mănăstiri din Serbia. Cum locuieşte la Monte Carlo, a devenit membru al clubului „Campionii Păcii", organizaţie creată de Prinţul Albert al II-lea de Monaco pentru sprijinirea zonelor defavorizate din întreaga lume.

Ultimii 10 lideri mondiali

Novak Djokovici    lider la zi
Rafael Nadal     102 săptămâni
Roger Federer    285 sptămâni
Andy Roddick    13 săptămâni
Juan Ferrero    8 săptămâni
Lleyton Hewitt    80 săptămâni
Gustavo Kuerten    43 săptămâni
Marat Safin    9 săptămâni
Patrick Rafter    1 săptămână
Evgheni Kafelnikov    6 săptămâni

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite