Executaţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 România a câştigat un singur set în cinci meciuri în faţa Cehiei şi pentru a doua oară în ultimii zece ani va juca în Grupa I Euroafricană. Fără liderul Victor Hănescu, tricolorii au arătat debusolaţi şi copleşiţi de poziţia în clasament a adversarilor, care şi-au asigurat victoria încă de sâmbătă, după meciul de dublu.

Cehia a făcut instrucţie cu noi chiar la Bucureşti, pe zgură, o suprafaţă care, cel puţin în teorie, nu îi avantaja pe adversarii noştri. Fără Victor Hănescu, care a declarat forfait, tricolorii au fost părăsiţi şi de public, românii fiind dominaţi de către zgomotoasa galerie a cehilor în fiecare dintre cele trei zile. Adrian Ungur, cel mai bine clasat jucător român la simplu după Hănescu,  a avut o prestaţie lamentabilă în faţa numărului doi al cehilor, Radek Stepanek.

Victor Crivoi a fost la un pas de o şansă istorică cu principalul jucător al adversarilor, Tomas Berdych, căruia i-a recidivat o accidentare, şi a terminat şchiopătând duelul cu românul. Dar cehul s-a impus în cele din urmă,  câştigând greu, în tie-break, setul al treilea. Singura speranţă pentru un punct miraculos rămânea dublul. Dar Horia Tecău s-a accidentat la gamba stângă după un prim set pe care l-a câştigat alături de Marius Copil în faţa cehilor Berdych/Stepanek. Aceştia au întors meciul, adjudecându-şi următoarele trei seturi şi ne-au pecetluit soarta.

Pavel: „Nu mi-e ruşine"

Neputincios în faţa situaţiei, Andrei Pavel, căpitanul nejucător al tricolorilor recunoaşte că aceştia nu puteau face mai mult. „Nu mi-e ruşine de înfrângere. Merg cu capul sus. Am pierdut, dar am dat tot ce am putut. Băieţii trebuie să devină  mai puternici şi în clasament pe viitor", a spus Pavel după meciul de dublu.

Românii nu au reuşit să obţină nici măcar punctul de onoare, cedând ambele partide de duminică prin Crivoi şi Copil şi pentru a doua oară în ultimii 15 ani au pierdut cu 0-5. Precedentul insucces la zero a fost cel cu Franţa, din 2008, din primul tur al Grupei Mondiale. 

Ţiriac: „Avem nevoie de academii gratuite"

Viitorul tenisului masculin românesc nu arată deloc roz, mai ales că nu avem mai deloc jucători de perspectivă. În afara lui Marius Copil (20 de ani) mai avem doar doi jucători sub 22 de ani clasaţi printre primii 1000 din lume, Petru Luncanu (22 ani, locul 408) şi Darius Bragusi (18 ani, locul 942). „Noi nu avem infrastructura necesară în acest moment în tenis. Când vom avea academii de tenis gratuite pentru aceşti copii, unde să vină amărăşteanul care e mult mai ambiţios decât copilul de bani gata, atunci vom face performanţă", a spus Ion Ţiriac despre situaţia actuală a tenisului românesc.

România 0
Cehia  5

Vineri:
- Adrian Ungur - Radek Stepanek 3-6, 2-6, 0-6
- Victor Crivoi - Tomas Berdych 3-6, 3-6, 6-7 (4)
Sâmbătă:
- Marius Copil/Horia Tecău - Tomas Berdych/Radek Stepanek 6-3, 3-6, 0-6, 2-6
Duminică:
- Marius Copil - Lukas Rosol 4-6, 6-7 (2)
- Victor Crivoi - Jan Hajek 1-6, 4-6

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite