Examenul vieţii pentru Cârstea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Examenul vieţii  pentru Cârstea
Examenul vieţii pentru Cârstea

Sorana Cârstea o va întâlni în optimi la Roland Garros pe fosta lideră mondială Jelena Jankovici.Deşi trebuia să fie prezentă în ţară pentru a susţine bacalaureatul, Cârstea se luptă la Paris pentru cel mai important rezultat al tenisului feminin românesc din ultimul deceniu.

După un parcurs de excepţie până în această fază a competiţiei, unde nu a pierdut nici măcat un set, Sorana Cârstea este aproape să realizeze o performanţă unică pentru tenisul feminin autohton în ultimii 12 ani.

De la sfertul de finală realizat de Ruxandra Dragomir la ediţia din 1997, nicio altă jucătoare din România nu a mai repetat acest succes. La doar 19 ani, Sorana Cârstea are şansa să scrie istorie.

Ea va juca, azi, contra sârboaicei Jelena Jankovici, numărul cinci mondial. Va fi un meci foarte dificil, în faţa unei jucătoare complete, care a ocupat, până în urmă cu câteva luni, primul loc în ierarhia feminină.

Mai mult, Jankovici s-a „distrat“ la ediţia din acest an a Roland Garros-ului cu adversarele sale şi nu a pierdut decât maximum trei game-uri pe set. Şansa Soranei stă în incostanţa sârboaicei, care a pierdut ocazional, în ultima perioadă,  în faţa unor jucătoare mult mai slab cotate ca ea.

În cazul în care va obţine calificarea în sferturile de finală ale competiţiei, Sorana Cârstea îşi va rotunji considerabil şi bugetul, urmând a primi 132.500 de euro. Graţie rezultatelor de la Roland Garros, jucătoarea originară din Târgovişte a depăşit deja 500.000 de euro câştigaţi din tenis în cariera ei.

A învins-o pe Jankovici în 2008!

Dacă va trece de Jelena Jankovici, Sorana ar avea teoretic un culoar favorabil către careul cu aşi al competiţiei deorece se va duela cu învingătoarea din partida Virginie Razzano-Samantha Stosur.Cele două s-au mai întâlnit o singură dată în circuitul WTA, în ediţia de anul trecut a Cupei Federaţiei.

Sorana reuşea atunci o victorie de prestigiu în faţa viitoarei lidere mondiale, scor 6-3, 3-6, 6-4. La acel moment, echipa României era condusă chiar de actualul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis (FRT), Ruxandra Dragomir.

„Sorana trebuie să fie la fel de concentrată şi motivată ca la acel meci. Trebuie să lupte pentru fiecare minge, până la capăt, pentru a obţine victoria. Dacă are grijă să neutralizeze loviturile în lung de linie cu dreapta ale lui Jankovici, Sorana are şanse să meargă mai departe“, a sfătuit-o Ruxandra Dragomir pe fosta sa elevă.

De altfel, preşedintele FRT ne-a dezvăluit că va merge să o susţine din tribune pe Sorana în cazul în care aceasta va reuşi calificarea în sefrturile de finală. „Promit să îi fac o surpriză şi o să fiu în tribune în sferturi!“, a spus cu optimism ultima jucătoare româncă ce a jucat în sferturi la Roland Garros.

image

Sorana trebuie să lupte pentru fiecare minge, până la capăt, ca să obţină victoria.

image


Ruxandra Dragomir
preşedinte FRT

image

Jelena Jankovici



Data şi locul naşterii:

24 februarie 1985, Belgrad

Înălţime şi greutate: 1,77 metri / 59 de kilograme

Premii din tenis: 7.300.102  dolari

Are zece titluri WTA în carieră

A jucat finala la US Open 2008

A fost semifinalistă la Roland Garros în 2007 şi 2008

Campioană la dublu mixt la Wimbledon 2008

A fost nr. 1 mondial timp  de 17 săptămâni

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite