Este anul Irinei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Irina Begu a terminat sezonul trecut pe locul 214 în ierarhia WTA, iar de astăzi este printre primele 50 de jucătoare din lume, fiind cel mai bine clasată româncă. Begu a trecut, sâmbătă, în finala turneului ITF de la Bucureşti, a cincea disputată în acest an, de Laura Pous-Tio (Spania), 6-3, 7-5.

Două momente cheie a avut finala de sâmbătă seară, ambele transformate de Irina Camelia Begu în argumente puternice pentru un viitor strălucit în tenisul mondial. Primul, la 3-1 pentru adversara sa, în setul al doilea, atunci când, după o minge trimisă în fileu, s-a uitat către antrenorul ei şi a strigat: „Nu mai pot, nu mai am de unde!". Oboseala acumulată după ce vineri a jucat aproape trei meciuri, plus accidentarea sâcâitoare de la piciorul drept ar fi determinat poate un alt sportiv să clacheze. Nu au contat însă cele şapte seturi jucate cu o zi înainte, unul în sferturile finală, partidă amânată de joi, trei în semifinala de la simplu şi alte trei (ultimul 16-14) în finala de la dublu. Irina a strâns din dinţi şi purtată de publicul care a încurajat-o la fiecare minge a câştigat patru game-uri la rând.  

Îşi schimbă iar obiectivul

A venit al doilea moment cheie. Avea 5-3 şi trei mingi de meci pe serviciul adversarei. Le-a pierdut pe toate trei şi game-ul. Aşa cum a mărturisit după meci, la conferinţa de presă, era cu gândul departe. „Nici eu nu ştiu cum am scăpat acel game. Mă gândeam deja la vacanţă". A avut însă puterea să revină, cu aceeaşi forţă cu care a întors semifinala. „Eram conştientă că trebuie să câştig acel set. Nu aş mai fi rezistat la un eventual set trei, mai ales că pe parcursul celui de-al doilea am simţit de mai multe ori că mă lasă puterile", a spus Begu după meci. A terminat meciul stoarsă de ultima picătură de energie şi abia a mai avut puterea să zâmbească la festivitatea de premiere şi să ridice trofeul deasupra capului. Este al doilea pentru ea în acest an de vis, după cel de la Cali, unde în finală a trecut tot de Laura Pous-Tio (6-3, 7-6 atunci) şi unde, tot alături de Elena Bogdan, s-a impus şi la dublu, la fel ca la Bucureşti.

De azi este cel mai bine clasată jucătoare din România, iar obiectivele se schimbă pentru ea odată cu anotimpurile. Până în acest an nu trecuse niciodată de primul tur la un turneu WTA şi îşi propusese în iarnă să urce în top 100. Ajunsă acolo şi-a propus în primăvară să avanseze în top 50. A venit vara şi noul obiectiv este îndeplinit. „Sunt nevoită să schimb iar obiectivul. Nu m-am decis deocamdată care va fi cel nou, trebuie să vorbesc şi cu antrenorii mei", a spus Begu.

Acum îşi doreşte să ajungă cât mai repede la Palermo, pentru vacanţă, iar apoi va reveni la Bucureşti pentru două săptămâni de antrenamente pe suprafaţă dură. A preferat să plece mai târziu în SUA pentru sezonul pe hard, pentru a avea timp mai mult de pregătire şi va juca la doar două turnee, Dallas şi cel de Grand Slam de la US Open. „Timpul era prea scurt pentru a participa şi la alte turnee. Prefer să mă pregătesc bine înainte", a mai spus Irina. 

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite