Echipa de Cupa Davis, în „casă“ nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti se va transforma în perioada 17-19 septembrie în gazda partidei România-Ecuador, contând pentru barajul de promovare în Grupa Mondială a Cupei Davis.Pentru a fi în conformitate cu rigorile Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF), cele 10 terenuri de tenis de la CNT vor dispărea şi se va ridica o arenă cu 3.200 de locuri. Provizorie.

Cu doar o lună înainte de partida România - Ecuador ce contează pentru accederea în Grupa Mondială a Cupei Davis, Federaţia Română de Tenis a fost nevoită să schimbe locul de desfăşurare. După ce singura arenă la standardele cerute de forul internaţional, cea din Parcul cu Platani, a fost ocupată de calificările de la BCR Open Romania - cel mai mare turneu de tenis găzduit de ţara noastră - s-a trecut la alte soluţii.

„Ne înţelesesem cu Zone Arena, dar pentru că primăria sectorului 2 a închis complexul din cauza gălăgiei invocate de locuitorii din zonă, a trebuit să ne reorientăm. Aşa am ajuns la Centrul Naţional de Tenis", spune Ruxandra Dragomir, preşedintele FRT.

Şi deoarece complexul nu are un teren conform rigorilor ITF (tribune de 4.000 de locuri, spaţiu între tribune şi teren de 8 metri şi alte acareturi pentru jucători şi arbitri), va trebui să improvizeze.

„Din cele zece terenuri mici se va face unul mare, iar pentru aceasta se vor desfiinţa gardurile despărţitoare. Se vor ridica tribunele care vor număra 3.200 de locuri, cu tot cu loje. ITF-ul a venit, a văzut şi şi-a dat acordul cu privire la noua locaţie. Totul este conform planurilor. La începutul lunii septembrie vom demara lucrările ca băieţii să poată începe antrenamentul cu măcar o săptămână înaintea startului partidei cu Ecuadorul", a adăugat oficialul.

Terenurile federaţiei, cheltuieli mai mici

Scutiţi de plata închirierilor, a „fabricării" terenului de zgură - suprafaţa preferată a jucătorilor -, organizarea partidei de Cupa Davis la Centrul Naţional de Tenis are şi părţile ei pozitive. Cheltuielile vor fi mai mici.

„Bugetul alocat pentru acest meci este de 130.000 de euro. Deocamdată nu avem un calcul final, însă cu siguranţă costurile vor fi reduse. La sfârşit vom vedea şi cu cât", a explicat Ruxandra Dragomir.

Tricolorii sunt în avantaj

În afară de avantajul de a juca acasă, pe suprafaţa preferată, împinşi din spate de propriii suporteri, lotul antrenat de Andrei Pavel are şi un avantaj moral în faţa ecuadorienilor. Tricolorii, cu Victor Hănescu şi Horia Tecău în echipă, i-au învins în urmă cu şapte ani, chiar la ei acasă. Eroul de atunci a fost Răzvan Sabău, care a reuşit să-l învingă în partida decisivă, în cinci seturi, pe Giovani Lapentti.

„Andrei Pavel va veni în ţară cu o săptămână înainte de partida cu Ecuadorul, când se va reuni şi lotul. Vor avea timp să se obişnuiască cu noua arenă şi să se stabilească echipa", a mai spus preşedintele FRT.

Lotul lărgit al României

Victor Hănescu
Horia Tecău
Adrian Ungur
Victor Crivoi
Marius Copil
Alexandru Luncanu

Căpitan: Andrei Pavel

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite