TENIS: EXCLUSIV Andrei Pavel nu va juca la dublu contra Suediei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TENIS: EXCLUSIV Andrei Pavel nu va juca la dublu contra Suediei!
TENIS: EXCLUSIV Andrei Pavel nu va juca la dublu contra Suediei!

Victor Hănescu îl va înfrunta mâine pe Andreas Vinciguerra, în prima partidă de simplu a meciului România - Suedia din Play-off-ul Grupei Mondiale a Cupei Davis (18 - 20 septembrie. Helsingborg), iar Victor Crivoi va juca cu Robin Soderling.

Meciul cu Suedia a început cu dreptul pentru România: sorţii au decis ca drumul echipei noastre spre a opta prezenţă consecutivă în Grupa Mondială a Cupei Davis să fie deschis de liderul formaţiei, Victor Hănescu. „Sunt convins că voi câştiga şi, astfel, voi reuşi să îi dau un plus de încredere şi lui Victor, în meciul cu Soderling”, ne-a declarat, optimist, Hănescu.

Clasat pe locul 28 în clasamentul mondial, uriaşul nostru nu ar trebui să aibă nici un fel de problemă în faţa lui Andreas Vinciguerra, al 272 lea jucător al lumii. Al doilea meci al zilei de astăzi îi va aşeza faţă în faţă de Victor Crivoi (nr. 95 ATP) şi pe finalistul de la Roland Garros, Robin Soderling, ocupantul locului 11 în ierarhia mondială.

Hănescu şi Vinciguerra nu s-au înfruntat până acum în circuitul ATP, însă în 2003, la un challenger disputat la Andrezieux (Franţa), scandinavul a câştigat cu 7-6, 6-3. Crivoi a jucat o singură dată cu Soderling, în acest an, la Roma, când suedezul s-a impus cu 6-1, 6-7, 6-1.

Marele şoc al tragerii la sorţi de ieri a venit, însă, după nominalizarea echipei de dublu, acolo unde Andrei Pavel s-a înlocuit cu Marius Copil! „Am ales să îl introduc pe Marius alături de Horia la dublu pentru că nu pot face două lucruri la fel de bine în acelaşi timp. Aşa că am decis să ocup doar funcţia de căpitan nejucător şi sper ca de pe margine să îi duc pe băieţi spre victorie”, a explicat, la conferinţa de presă, Andrei.

Decizia lui Pavel a luat-o prin surprindere şi pe Ruxandra Dragomir, preşedintele Federaţiei Române de Tenis: „Sunt surprinsă de decizia lui Andrei de a nu juca la dublu, dar ştie el mai bine de ce a decis acest lucru”, ne-a declarat Dragomir, care a ajuns în Suedia miercuri seară.

Duminică, Hănescu va juca în prima partidă cu Soderling, iar apoi Crivoi îl va înfrunta pe Vinciguerra. Meciul urmează să stabilească echipa care rămâne în elita Cupei Davis.

Programul meciurilor

Mâine, ora 16.00
Andreas Vinciguerra - Victor Hănescu
Robin Soderling - Victor Crivoi

Sâmbata, ora 15.00

Robert Lindstedt/Simon Aspelin - Horia Tecău/Marius Copil

Duminică, ora 14.00

Robin Soderling - Victor Hănescu
Andreas Vinciguerra - Victor Crivoi

Toate partidele vor fi transimse în direct de TVR 1

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite