Dulgheru, cu genunchiul în „piuneze“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Debutantă la turneul de la Roland Garros, pe tabloul principal, la senioare, Alexandra a reuşit să ajungă până în turul trei, chiar dacă a evoluat accidentată. În a doua săptămână a competiţiei pariziene, doar Monica Niculescu mai avea şanse, la dublu feminin, să fie prezentă pe terenurile din capitala Franţei.

Aflată în premieră pe tabloul principal al turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, fiind desemnată, totodată, şi cap de serie numărul 31, Alexandra şi-a respectat blazonul şi pe zgura pariziană. „Nu mă gândesc la finală. Sunt la prima mea competiţie aici. Vreau doar să joc bine", le spunea Alexandra, organizatorilor. Ştia ce spune, deoarece în prima sa partidă, în faţa cehoaicei Lucie Hradecka, la scorul de 4-3 pentru ea, Alexandra a alunecat, fiind terenul umed, şi s-a accidetat.

„Şi-a întins puţin genunchiul. Au venit medicii şi i-au pus un bandaj mai elaborat. Sincer, nu credeam că o să câştige acel meci", a povestit Adrian Marcu, antrenorul său, care a însoţit-o în capitala Franţei. Chiar şi cu dureri la genunchi, „Piti" a continuat să lupte şi să-şi arate lovitura năprasnică de rever, cu care a îngenunchiat-o, în manşa secundă, şi pe elveţianca Timea Bacsinszky. Un ultim asalt l-a dat în faţa numărului trei mondial, Caroline Wozniacki. Chiar dacă a condus în ambele seturi, bucureşteanca nu a reuşit să o depăşească pe daneză.

„A jucat efectiv cu genunchiul în piuneze. Lipsa experienţei, un pic de noroc şi oboseala au făcut-o să piardă. Scorul de 6-4, 6-3, cu care s-a impus Wozniacki, este unul prea simplu pentru jocul de care a dat dovadă Alexandra. Ea a avut mult mai multe faze de spectacol şi foarte bine finalizate, faţă de daneză, care nu a făcut decât să returneze", a mai spus Marcu. După câteva zile de repaos, Alexandra va începe turneele pe iarbă. Prima oprire va fi competiţia de la Hertogenbosch, care va începe la 13 iunie.

Ziua ei a petrecut-o pe drumuri

Alexandra Dulgheru şi-a petrecut ziua de naştere (30 mai) prin aeroporturi. Ea trebuia să plece din Paris, sâmbătă seara, după ce a pierdut şi la dublu la Roland Garros, şi să ajungă în ţară câteva ore mai târziu. Din nefericire, avionul cu care trebuia să călătorească tenismena noastră a fost amânat, astfel că Alexandra a trebuit să aştepte până ieri sosirea în România, când a fost aşteptată la aeroport de familie şi prieteni. Ziua s-a încheiat cu o petrecere-surpriză dată în cinstea jucătoarei tricolore, care a împlinit, ieri, 21 de ani.

Niciun român, la simplu, în a doua săptămână
Aventura jucătorilor români la cel mai iubit Mare Şlem de peste an, Roland Garros, a luat sfârşit. Nici nu s-a încheiat bine prima săptămână a competiţiei, şi tricolorii s-au risipit încă din primele zile. Ultimul care a părăsit Openul Francez a fost, sâmbătă, Victor Hănescu, în manşa a treia, fiind învins de Novak Djokovici, cu scorul de 6-3, 3-6, 6-3, 6-2.

Singura care ar mai fi putut trece în a doua săptămână este Monica Niculescu, la dublu feminin, care aseară, după închiderea ediţiei, a jucat în turul al doilea. Ea şi partenera sa, Shahar Peer (Israel), urmau să le întâlnească pe favoritele cu numărul 8, dublul ruso-italian, Alisa Kleybanova/Francesca Schiavone.

Evoluţiile românilor

Alexandra Dulgheru - turul 3 (la simplu), turul 2 (la dublu)
Sorana Cîrstea - turul 1 (la simplu), turul 1 (la dublu)
Raluca Olaru - turul 1 (la simplu), turul 1 (la dublu)
Edina Gallovits - turul 2 (la dublu)
Simona Halep - turul 1 (la simplu)
*Monica Niculescu - turul 2 (la dublu feminin), turul 1 (la mixt)

Victor Hănescu - turul 3 (la simplu), turul 1 (la dublu)
Horia Tecău - turul 1 (la dublu masculin), turul 1 (la dublu mixt)
Gabriel Trifu - turul 1 (la dublu masculin), turul 1 (la dublu mixt)

*a jucat după închiderea ediţiei

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite