Dragomir: „Făceam faţă la dublu!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele FRT va disputa sâmbătă, înaintea finalei, un meci demonstrativ împotriva croatei Iva Majoli, partidă ce se doreşte o reeditare a sfertului de finală de la Roland Garros din 1997.

Majoli a învins atunci în trei seturi iar apoi a cucerit titlul, singurul de grand slam din carieră. Puţin, însă ştiu că fosta mare jucătoare are 936 de partide (523 la simplu, 413 la dublu) în circuitul profesionist, dar nici măcar unul în faţa românilor.

A fost pe locul 15 în lume

„Pe vremea mea nu existau turnee precum cel de la Academia Herăstrău şi la partide veneau să mă susţină doar amicii şi familia. Sincer, îmi doream enorm ca să pot juca şi eu măcar odată în faţa românilor, cu tribunele pline. Mi s-a îndeplinit acest vis la 38 de ani, dar niciodată nu e prea târziu. Chiar dacă teoretic meciul cu Majoli nu are nicio miză, voi încerca să îl câştig pentru că pe plan sentimental ar conta pentru mine", glumeşte Dragomir, care a ocupat locul 15 mondial la simplu în 1997. Deşi se află încă într-o formă fizică de invidiat, Ruxandra spune că nu a luat în calcul, nici măcar în glumă, o revenire în tenisul profesionist, aşa cum au mai făcut-o la o vârstă înaintată şi alţi campioni precum Thomas Muster sau Goran Ivanisevici.

„Făceam faţă cu siguranţă acestui nivel în proba de dublu, dar nu ar fi fost fair-play să îmi dau singură un wild-card. Ar fi fost păcat să iau locul unei tinere jucătoare în curs de afirmare. Acum am o familie şi mă simt îndeplinită din toate punctele de vedere, e rândul altora să facă performanţă în tenis pentru România", afirmă Dragomir, care a câştigat 11 titluri în circuitul WTA. 

CONCURS: Adevărul îţi oferă abonamente la BCR Ladies Open Romania

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite