Doi necunoscuţi printre capii de serie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusul de origine georgiană Teimuraz Gabaşvili şi americanul Robert Ginepri sunt singurii jucători neclasaţi care au ajuns în turul patru, la masculin, la competiţia de pe zgura pariziană. Dacă primul a reuşit să-l elimine pe Andy Roddick, favoritul numărul 6, cel de-al doilea a rămas singurul american pe tablou, încercând să apere onoarea conaţionalilor.

Chiar dacă zgura nu este suprafaţa lor preferată, cei mai bine clasaţi jucători americani pe tabloul masculin au fost eliminaţi. Astfel favoritul cu numărul 6, Andy Roddick, şi favoritul cu numărul 17, John Isner, au fost învinşi încă din prima săptămână de la Roland Garros.

Cunoscuţi pentru serviciile puternice, cei doi nu au reuşit să se califice în turul patru al competiţiei pariziene. Cel care l-a trimis acasă pe Roddick este rusul venit din calificări, Teimuraz Gabashvili, căruia i-au trebuit mai puţin de două ore să încheie meciul, cu scorul de 6-4, 6-4, 6-2. El a reuşit recordul de victorii din cariera sa pe zgura de la Roland Garros, având până acum şase victorii.

„Mă simt mai în formă acum. Am câştigat aici toate cele şase partide, inclusiv cele din calificări, fără să pierd un set. Sper să o ţin în acelaşi ritm. Eu nu mă gândesc la ce turneu sunt sau pe cine am în faţă. Doar ştiu că trebuie să-mi fac jocul", a spus rusul născut în Georgia.

Uriaşul John Isner (2,06 metri), aflat la prima sa prezenţă pe tabloul principal de la Roland Garros, a părăsit şi el competiţia, fiind învins de cehul Tomas Berdych cu 6-2, 6-2, 6-1.

Nici la dublu americanii nu stau prea bine. Altădată neînvinşi, fraţii Bryan (32 de ani) au trebuit să părăsească Roland Garrosul încă din manşa secundă, fiind eliminaţi de brazilienii Marcelo Melo şi Bruno Soares, cu 6-3, 7-6 (6). Gemenii vor mai trebui să aştepte până la competiţiile de pe iarbă pentru a sparge recordul de 62 de titluri la dublu, record pe care acum îl împart cu Todd Woodbridge şi Mark Woodforde.

Serena şi Ginepri spală ruşinea americanilor

Singurul care a rămas pe tabloul masculin, deşi nimeni nu-i dădea vreo şansă să prindă a doua săptămână, este Robert Ginepri. Ajuns cu 12 zile înainte de deschiderea competiţiei pentru a juca în calificări, americanul a aflat că a intrat pe tablou. La 27 de ani, Ginepri a reuşit cea mai mare victorie din cariera sa, învingându-l pe campionul din 2003, spaniolul Juan Carlos Ferrero, într-un meci maraton de trei ore şi un sfert, cu 7-5, 6-3, 3-6, 2-6, 7-5.

„Când am intrat pe teren, nu ştiam cum să abordez acest meci. Nu stau bine cu planurile făcute dinainte aşa că mi-am zis să merg acolo şi să-mi fac jocul. Niciodată nu renunţ şi îmi dau tot timpul o altă oportunitate de a vedea la capătul unui schimb de mingi un alt punct pentru mine", a spus Robert.

El se alătură Serenei Williams, pentru a duce mai departe şansele americanilor la câştigarea unui trofeu la Paris, lucru care nu s-a mai întâmplat din 1999, la băieţi (Andre Agassi), din 2002, la fete (Serena Williams), din 2003 la dublu masculin (fraţii Bryan) şi din 2006, la dublu feminin (Lisa Raymond/Samantha Stosur).

Roger Federer vrea să doboare recordul lui Pete Sampras

Deţinător a 16 titluri de Mare Şlem, Roger Federer este aproape de a mai bate încă un record: acela de a sta cele mai multe săptămâni la cârma clasamentului ATP. Dacă va câştiga Roland Garrosul, elveţianul bifează încă un pas important în cariera lui. Recordul este deţinut de Pete Sampras, care a fost lider al ierarhiei mondiale timp de 286 de săptămâni.

Federer va atinge acest număr la sfârşitul lunii iunie. „Este important să te uiţi înainte să vezi cam ce se poate întâmpla peste patru-cinci săptămâni. Dar niciodată nu ştii sigur şi de aceea trebuie să lupţi", a spus numărul 1 în tenis.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite