Djokovici nu prea vrea să mai joace în Cupa Davis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Novak Djokovici, a declarat că nu este sigur că va putea apăra în acest an culorile Serbiei în Cupa Davis din cauza unei "agende supraîncărcate".

Djokovici a declarat deja forfait pentru primul tur al Grupei Mondiale pe care echipa sa îl va disputa împotriva Suediei pe 10-12 februarie la Nis (sudul Serbiei), pentru a se putea odihni în vederea continuării sezonului.

"Sunt dezamăgit că nu voi putea juca împotriva Suediei la Nis. Nu pot să promit dinainte că voi participa la această competiţie anul acesta", a spus el.

Djokovici s-a întors în Serbia, unde a fost primit ca un erou naţional după ce a câştigat Openul Australiei în urma celei mai lungi finale a unui turneu de Mare Şlem (5 ore şi 53 minute) în faţa lui Rafael Nadal.

După această victorie el şi-a afişat ambiţia de a realiza în acest an primul Mare Şlem după cel al lui Rod Laver din 1969, care consistă în câştigarea celor patru turnee majore într-unul, sau în două sezoane suprapuse.

El a afirmat că o victorie la Roland Garros, care i-ar permite să realizeze primul său Mare Şlem, precum şi Jocurile Olimpice de la Londra sunt principalele sale priorităţi în 2012.

Din acest motiv, participarea sa la Openul Serbiei, unde este deţinătorul titlului şi care va avea loc între 30 aprilie şi 5 mai la Belgrad, "nu este încă definitivă".

"Mă aflu pe listă, însă va fi dificil să mă organizez. Pentru a participa la Belgrad, aş fi obligat să aduc schimbări radicale agendei mele. Voi lua o decizie după ce îmi voi consulta echipa", a precizat Djokovici.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite