Djokovici, campion peste campioni!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Novak Djokovici a câştigat, duminică, Turneul Campionilor de la Shanghai, impunându-se în finală în faţa lui Nikolai Davidenko, scor 6-1, 7-5. Câştigătorul, aflat la a doua participare într-o astfel de competiţie, a primit un cec în valoare de 1,3 milioane de dolari şi 250 de puncte în clasamentul ATP.

Sârbul Novak Djokovici (21 ani) a încheiat cel mai bun sezon din întreaga sa carieră, începând şi terminând cu câştigarea a două titluri în cele mai importante turnee.

La primul mare turneu din an, Australian Open, numărul 3 mondial a câştigat potul cel mare, după ce s-a impus în faţa lui Roger Federer în semifinale şi a francezului Jo-Wilfried Tsonga (4-6, 6-4, 6-3, 7-6(2) ), în ultimul act.

Au urmat apoi titlurile la ATP Masters Series din Roma şi Indian Wells, culminând duminică cu victoria în Turneul Campionilor, când în finală l-a învins pe rusul Nikolai Davidenko în două seturi, 6-1, 7-5.

Sârbul, rezident în Monte Carlo, a reuşit să-şi adjudece titlul în doar o oră şi 45 de minute, executându-l pe Davidenko cu patru aşi. În urma acestei performanţe, Djokovici a primit  un cec în valoare de 1,3 milioane de dolari, 250 de puncte ATP şi 50 de puncte pentru clasamentul ATP Race.

Aceasta este cea de-a doua participare a lui Novak Djokovici la Turneul Campionilor, după ce în 2007 sârbul nu a reuşit să câştige niciun meci, fiind în Grupa Aurie alături Rafael Nadal, David Ferrer şi Richard Gasquet.

Djokovici şi Davidenko s-au întâlnit pentru a doua oară, numărul 3 mondial reuşind să egaleze scorul victoriilor, după ce rusul s-a impus, în prima rundă a Cupe Davis, în februarie 2008, la Moscova.

image

Când joci împotriva lui Djokovici, trebuie să fii perfect, să joci repede şi foarte bine. Asta a făcut el pe teren astăzi, iar eu nu am putut ţine ritmul.

image


Nikolai Davidenko
finalist Masters Shanghai

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite