TENIS: Novak Djokovici a câştigat turneul de la Beijing

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TENIS: Novak Djokovici a câştigat turneul de la Beijing
TENIS: Novak Djokovici a câştigat turneul de la Beijing

 Tenismenul sârb Novak Djokovic a câştigat duminică turneul de la Beijing, după ce l-a învins în finală pe croatul Marin Cilic cu 6-2, 7-6 (4).

Djokovic s-a impus lejer în primul set, în timp ce în al doilea act Cilic a reuşit să facă break-ul la prima ocazie şi să conducă cu 2-0. Sârbul a revenit şi a egalat, însă Cilic a preluat din nou conducerea, dar a irosit şansa de a câştiga setul 2. Djokovic a dus setul în tie-break şi s-a impus lejer, după ce şi-a asigurat 3 mingi de meci, din care prima a fost salvată de adversarul său.

Djokovic a fost al doilea favorit al turneului din capitala Chinei, în timp ce Cilic, cap de serie numărul 8 şi numărul 15 mondial, a primit un wild-card. Sârbul s-a calificat în finală după ce în penultimul act l-a depăşit pe Robin Soderling. De partea cealaltă, Cilic l-a învins în semifinale pe principalul favorit, Rafael Nadal.

Pentru performaţa sa, Novak a obţinut 500 de puncte ATP şi 500.000 de dolari, în timp ce Cilic a câştigat 300 de puncte şi 230.000 de dolari.
 

În turneul feminin de la Beijing, dotat cu premii în valoare de 4,5 milioane de dolari, rusoica Svetlana Kuzneţova(cap de serie nr.6) s-a impus în finală în faţa polonezei Agnieszka Radwanska în două seturi, 6-2, 6-4.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite