Deranjaţi de foşnete şi zumzete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deranjaţi de foşnete şi  zumzete
Deranjaţi de foşnete şi zumzete

US Open este criticat de jucători pentru zgomotul produs de spectatori, dar şi de avioane. US Open şi-a schimbat „sediul“ în 1978, când s-a mutat de la Forest Hills la Flushing Meadows. În noua bază s-au doborât numeroase recorduri, inclusiv cel al spectatorilor.

Popularitatea de care se bucură US Open este dovedită de numărul total al spectatorilor care asistă la meciuri în timpul a două săptămâni. În 1985, de pildă, deşi o furtună puternică a  afectat instalaţiile, inundându-le, circa 400.000 de oameni au fost prezenţi în tribune.

Între timp, numărul privitorilor a depăşit 600.000, la ultimele ediţii acesta învârtindu-se în jurul a 700.000!  Acest record a fost facilitat şi de inaugurarea noului teren central, care poartă numele fostului campion Arthur Ashe, ce are 23.500 de locuri pe scaune.

Prezenţa spectatorilor atât de numeroşi nu este însă atât de plăcută dacă privim dinspre teren spre tribună, mulţi jucători plângându-se de zgomotul pe care îl fac aceştia în timpul meciurilor. La aceasta se adaugă şi faptul că, fiind lângă aeroportul Kennedy, baza de la Flusing Meadows este survolată mai mereu de avioane...

Cunoscuţi ca fiind gurmanzi, americanii nu se sfiesc să mănânce în timp ce se uită la meciuri. Din acest motiv, nu de puţine ori se aud foşnetele provocate de ruperea ambalajului în care se află merindele.

Tone de mâncare, mii de sticle de bere

Lista bucatelor îngurgitate este complexă, ea cuprinzând produsele de tip fast-food, la care yankeii nu reuşesc să renunţe, pizza şi sushi, dar mai ales floricelele de porumb. Totul fiind stropit din belşug cu bere şi sucuri răcoritoare. Aşadar, la o singură ediţie a US   Open se consumă tone de mâncare şi se beau mii de sticle de bere şi sucuri răcoritoare.

Pentru a face faţă cererii, în complexul de la Flusing Meadows funcţionează mai bine de o duzină de localuri. Unele de lux, la care trebuie să-ţi faci din timp rezervare, altele destinate oamenilor de rând. Toate gusturile sunt, aşadar, satisfăcute. Există, de pildă, un restaurant cu specific cubanez, Mojito, dar şi unul în care atmosfera este sportivă, Red Star.

Trei ani de arbitraj video

Turneul de la New York este cel dintâi de Grand Slam la care s-a utilizat arbitrajul video. Folosit cu succes la meciurile din NFL, NBA şi NHL, dar şi la cele de rugby, sistemul reduce substanţial numărul erorilor de arbitraj. La turneele majore de tenis el a fost folosit pentru prima dată în 2006, la US Open.

Atunci, în timpul meciului cu Andrei Pavel, Andre Agassi a obţinut un punct important apelând la arbitrajul video. Numai în primul tur al turneului de acum patru ani au existat unsprezece mingi contestate, iar după vizionarea imaginilor  trei decizii au fost schimbate.

Puţini au fost jucătorii de tenis care au fost împotriva folosirii noului sistem, principalul motiv fiind că el este foarte precis. Pe arenele  Arthur Ashe şi Louis Armstrong au fost folosite câte zece mici camere video care au urmărit mingile, marja de eroare fiind infimă. Deloc întâmplător dacă amintim că sistemul folosit atunci a costat 300.000 de dolari.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite