Deceniul surorilor Williams

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După erele Billie Jean King, Martina Navratilova şi Steffi Graf, turneul de la Wimbledon a intrat în era familiei Williams. Venus şi Serena au cucerit şapte dintre ultimele nouă trofee puse în joc din anul 2000 încoace.

 Venus, care este în căutarea celui de-al şaselea trofeu, a reuşit anul trecut să treacă şi de complexul pe care îl avea în faţa surorii sale, în faţa căreia pierduse doua finale consecutive, în 2002 şi 2003. Cele două jucătoare din Statele Unite vor fi pe jumătăţi diferite ale tabloului principal, întârind speranţele tatălui lor de a asista la o nouă finală în familia Williams.

Şarapova, răsplătită de organizatori

Deşi clasată pe locul 59 în ierarhia WTA, rusoaica Maria Şarapova a fost răsplătită de organizatori pentru performanţele ei anterioare la turneul londonez, fiind promovată printre capii de serie, pe locul 24. Şarapova, care va juca doar al patrulea turneu după o absenţă de 10 luni cauzată de o accidentare, s-a impus la Wimbledon în 2004, când a învins-o în finală pe Serena Williams. De altfel, doar Şarapova şi Amelie Mauresmo (2006) au reuşit să întrerupă dominaţia surorilor Williams din ultimul deceniu.

Mauresmo este cap de serie numărul 17 şi se află pe aceeaşi parte de tablou cu liderul clasamentului mondial, Dinara Safina. Sora lui Marat Safin, cap de serie numărul 1, nu a reuşit încă să câştige un turneu de Grand Slam la simplu, având la activ trei finale disputate.

Ultimele 10 câştigătoare:

1999    Lindsay Davenport
2000    Venus Williams
2001    Venus Williams
2002     Serena Williams
2003    Serena Williams
2004    Maria Şarapova
2005    Venus Williams
2006    Amélie Mauresmo
2007    Venus Williams
2008    Venus Williams

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite