Cupa Davis /Suedia-România 1-1, după primele meciuri de simplu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cupa Davis /Suedia-România 1-1, după primele meciuri de simplu
Cupa Davis /Suedia-România 1-1, după primele meciuri de simplu

Suedia şi România se află la egalitate după prima zi a meciurilor de baraj pentru rămânerea în Grupa Mondială a Cupei Davis. Mâine, începând cu ora 15.00, se dispută partida de dublu între perechile Horia Tecău/Marius Copil-Simon Aspelin/Robert Lindsted.

După ce Victor Hănescu ne-a adus în avantaj, profitând de abandonul lui Andreas Vincinguerra, vedeta suedezilor Robin Soderling a readus egalitatea pe tabelă, depăşindu-l lejer pe Victor Crivoi, scor 6-2,6-1,7-5.

Crivoi nu i-a ridicat probleme adversarului său cu excepţia setului al treilea, unde a revenit de la 3-5 şi e egalat scorul la game-uri, înainte de a fi totuşi învins de scandinav pe final.

CITEŞTE ALTE CORESPONDENŢE DIN SUEDIA

Jucătorii români văd Danemarca de la geamul hotelului

Helsingborg, de două ori mai scump

Românii au făcut ultimul antrenament înainte de startul Cupei Davis

Prezenţă constantă în Grupa Mondială, România a ajuns în situaţia de a juca pentru rămânerea pe prima scenă după ce a pierdut pe propriul teren, în faţa Rusiei, cu scorul de 4-1. Suedezi, care formează cea mai bine clasată echipă din play-off – sunt pe locul 7 în clasamentul mondial – au fost învinşi acasă de Israel (scor 1-4), la capătul unui meci disputat cu porţile închise.
Barajul nu reprezintă, din păcate, o necunoscută pentru echipa noastră. Conduşi mulţi ani din teren de Andrei Pavel, actualul căpitan nejucător, „tricolorii” au realizat cea mai mare performanţă din ultimii 30 de ani prin calificarea în sferturile de finală ale ediţiei 2005.

După un meci istoric cu Belarus, la Braşov, când românii au revenit de la 1-2 la 3-2 (Hănescu a adus atunci punctul decisiv), echipa noastră a fost eliominată, dramatic, de Croaţia. Disputată la Split, în faţa unui public incendiar, partida a fost câştigată de croaţi cu scorul de 4-1, însă lucrurile puteau lua o cu totul altă turnură dacă arbirtii nu furau în mod flagrant echipa noastră în meciul de dublu. Croaţia avea să câştige, câteva luni mai târziu, trofeul!

Apoi, în 2006, a urmat un alt meci crucial, cu SUA, în primul tur al Grupei Mondiale. Andrei Pavel a produs surpriza, învingându-l pe Andy Roddick, însă apoi gazdele s-au regrupat şi au învins cu 4-1.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite