Cupa Davis/Gonzalez, victorie pentru victimele cutremurului din Chile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fernando Gonzalez
Fernando Gonzalez

Fernando Gonzalez (nr. 10 ATP) a dedicat calificarea echipei de tenis a statului Chile în sferturile Cupei Davis conaţionalilor săi afectaţi de cutremurul devastator de 8,8 grade pe scara Richter ce a lovit ţara zilele trecute.

Gonzalez a fost cel care a adus punctul decisiv în victoria contra formaţiei Israelului, el reuşind să ducă scorul la 3-1 după victoria cu 6-4,6-4,6-3 contra lui Dudi Sela.

"Sunt foarte fericiţi cu această victorie şi sperăm să fie un lucru care le va mai aduce puţină bucurie oamenilor, cu toate că este o mică bucurie în comparaţie cu drama întâmplată", a spus emoţionat jucătorul cu cea mai puternică dreaptă din circuitul masculin.

Chile va juca pe teren propriu, între 9 şi 11 iulie, în sferturile de finală contra Cehiei, finalista ediţiei trecute a Cupei Davis. "Nu va fi deloc uşor. Îi ştim foarte bine şi îi respectăm mult, dar îi putem învinge dacă vom fi bine cu toţii", a amai punctat Fernando Gonzalez.

Chileanul s-a retras de la Indian Wells, turneu ce debutează azi, tocmai pentru a pune umărul la ajutorarea conaţionalilor cu probleme. Un idol în ţara sa, Gonzalez încearcă să îşi folosească imaginea în aceste zile pentru a strânge fonduri pentru victimele cutremurului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite