Cristina Dinu, singura junioară română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plecând de la Mariana Simionescu (campioană a junioarelor în 1974) şi terminând cu Elena Bogdan (câştigătoare anul trecut în proba de dublu), tenismenii români au invadat altădată tabloul principal de la juniori.

Anul acesta, singura care a rămas să ne mai reprezinte este Cristina Dinu. În ultimul său an de juniorat, tenismena antrenată la Academia lui Sever Dron vrea să-şi treacă şi ea numele pe tabelul românilor cu rezultate notabile la Roland Garros.

Aflată pe locul 11 în clasamentul mondial al juniorilor, Cristina a participat şi la Australian Open, unde a ajuns până în şaisprezecimi. Luna trecută, ea a ajuns până în finala turneului Citta' Di Santa Croce"Mauro Sabatini", iar anul acesta a jucat alte două semifinale în turneele destinate juniorilor.

În primul tur la Roland Garros, Cristina o va întâlni pe favorita numărul 11, belgianca An-Sophie Mestach. Născută în Bucureşti, românca se antrenează de când era mică la Tenis Club 2000, Academia de Tenis Sever Dron. „Este cea mai bună jucătoare a noastră şi sperăm să confirme şi la nivel înalt. Încercăm să-i oferim toate condiţiile de care are nevoie un jucător de tenis", a spus preşedintele TC2000, Marian Şotae.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite