Elena Bogdan şi Cristina Dinu, în cursa pentru titlu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Bogdan şi Cristina Dinu, în cursa pentru titlu
Elena Bogdan şi Cristina Dinu, în cursa pentru titlu

Un ultim turneu de Mare Şlem al sezonului, aflat în partea cealaltă a lumii, o competiţie destul de costisitoare şi obositoare pentru români care nu a reuşit să „strângă” pentru întrecerea de juniori decât trei concurente: Elena Bogdan şi Cristina Dinu, acceptate direct pe balou. Cealaltă, Ilinca Stoica nu a reuşit să treacă de calificări.

Astfel, câştigătoarea de la Roland Garros, Elena Bogdan, o va întâlni în primul tur pe japoneza, Miyabi Inoue, cap de serie nr. 13, în timp ce Cristina Dinu pe americanca Courtney Dolehide. Cele două vor juca doar la simplu.

Elena Bogdan (17 ani), aflată în ultimul său an de juniorat vrea să-şi termine cariera la „cei mici” cât mai frumos, chiar dacă jucătoare de vârsta ei – cum este Melanie Oudin, cea care le-a eliminat pe Elena Dementieva şi Maria Şarapova-  deja se bat de la egal la egal cu tenismene din top 10.

La masculin, juniorii români lipsesc cu desăvârşire şi nu doar de pe tablourile turneelor de Mare Şlem, ci şi în general. Futures-urile, care au fost special concepute pentru a-i ajuta, sunt invadate de jucători „veterani”. Este o situaţie alarmantă având în vedere că, România, care are o tradiţie şi legende în tenis, nu va mai avea continuitate.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite