TENIS: Coreanul Hyung-Taik Lee şi-a anunţat retragerea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TENIS: Coreanul Hyung-Taik Lee şi-a anunţat retragerea
TENIS: Coreanul Hyung-Taik Lee şi-a anunţat retragerea

Fostul nr. 36 ATP, care este cel mai mare tensimen din istoria Coreei de Sud, va agăţa racheta în cui în octombrie. Ajuns la 33 de ani, Lee îşi va inaugura pe 12 septembrie propria Academie de tenis în provincia Gangwon, unde speră să descopere noi campioni.

"Vreau să depun toate eforturile să descopăr noi talente în tenis. Sunt foarte mândru că îmi deschid o academie în oraşul meu natal. Plimbându-mă prin lume la diverse turnee, mi-am dat seama că sud-coreeni au potenţial să fie tenismeni de clasă. Ţelul meu este să antrenez jucători ce pot să ajungă în top 100 mondial", a spus Lee pentru Korea Times.

În ianuarie 2003, Lee a devenit primul sud-corean care câştigă un titlu ATP la simplu. Se întâmpla în finala de la Medibank International din Sidney, acolo unde asiaticul l-a bătut în finală pe spaniolul Juan carlos Ferrero, scor 4-6, 7-6, 7-6. Doi luni mai târziu, Lee obţinea şi primul titlu ATP la dublu cu ocazia turneului de la San Jose.

Cea mai mare performanţă a sa în turneele de Mare Şlem este calificarea în turul 4 la US Open, în 2000 şi 2007.

Lee şi-a făcut debutul în Cupa Davis în februarie 1995 şi are un bilanţ foarte bun de 51 de victorii şi 23 de înfrângeri. În septembrie 2007,  Hyung-Taik Lee a învins aproape de unul singura echipa Slovaciei şi a condus Coreaa de Sud în grupa de elită pentru prima oară în ultimii 20 de ani.

În 2006, Hyung-Taik Lee a fost prezent şi la Bucureşti cu ocazia partidei de Cupa Davis dintre România şi Coreea de Sud, câştigată de 4-1 de tricolori. Lee a adus atunci singurul punct al echipei sale, după ce l-a surclasat pe Victor Crivoi cu 6-1, 6-1, 6-0).

Hyung-Taik Lee a câştigat 2.350.372 de dolari din tenis.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite