Un Copil ne ţine în joc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perechea Horia Tecău/Marius Copil a învins ieri cuplul Marat Safin /Dmitry Tursunov, scor 4-6, 6- 7, 7-6, 7-6, 6-4. Dublul românesc format din Horia Tecău şi Marius Copil a dejucat planurile ruşilor de a sărbători victoria după doar două zile de meci.

Pentru a gusta din cupa de şampanie cât mai repede, antrenorul ruşilor a trimis în teren dublul cu care în 2006 câştiga finala în faţa Argentinei, Marat Safin şi Dmitry Tursunov. Însă ambiţia lui Horia Tecău şi a lui Marius Copil a dejucat planurile ruşilor.

Partida a început slab pentru perechea noastră, care după numai o oră şi jumătate era condusă la seturi cu 2-0. Ajutaţi de un public gălăgios care a umplut sala până la refuz, de un staff care i-a încurajat din spatele scaunelor, de căpitanul nejucător, Andrei Pavel, care i-a îndrumat pe tot parcursul meciului, dar mai ales de propria încredere, Horia Tecău şi Marius Copil au reuşit să câştige punct cu punct şi să întoarcă scorul, spre mirarea tuturor.

„Am crezut în şansa noastră, iar publicul a fost incredibil. Cred că Marius a făcut un meci frumos şi important pentru el, deoarece am obţinut o victorie în faţa ruşilor, şi nu unii oarecare, ci Marat Safin şi Dmitry Tursunov”, a declarat după meci Horia Tecău. 

Pavel, la prima victorie


Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Andrei Pavel, are cu ce se mândri. A trăit cu intensitate meciul de dublu, bucurându-se de prima sa victorie din noua postură.

„Le-am spus băieţilor că nu au ce să piardă. Nu este o decizie uşoară să faci o echipă nouă. Sper ca de la anul Marius să prindă aripi, aşa cum are deja Horia”, a spus Pavel, care i-a îndrumat să nu se uite în tribună pe timpul meciului, ci doar unul în ochii celuilalt.

Ionuţ Popa, fanul lui Copil

image

Marius Copil (în plan apropiat) şi Hora Tecău au produs şocul primului tur al Grupei Mondiale  Foto: Afp



Unul dintre cei mai înfocaţi fani ai puştiului teribil din Arad este nimeni altul decât Ionuţ Popa, fostul antrenor al celor de la Poli Iaşi.

“Sunt foarte mândru de Marius. El este ca şi copilul meu. Îl ştiu de când avea câţiva anişori. De-abia îl aştept luni, acasă, la Arad, să sărbătorim victoria asta cum se cuvine”, a declarat Ionuţ Popa pentru „Adevărul“, la doar câteva minute după victoria de răsunet a românilor.

Tehnicianul nu a putut să-i fie alături tenismenului din sală, însă a fost în legătură permanentă la telefon cu tatăl acestuia: ”Jean m-a ţinut la curent cu evoluţia scorului. Am avut nişte emoţii teribile. După meci nu m-am mai înţeles cu taică-su.

Era în culmea fericirii”. Ionuţ Popa ne-a mai dezvăluit că el şi Copil au o relaţie aparte: ”Acum sunt ca fratele lui mai mare. Vorbim des şi de fiecare dată când are o problemă, încerc să-l ajut cu sfaturi.

De mic l-am iubit mult, dar şi el ţine mult la mine. Îmi amintesc că, în copilărie, era năzdrăvan, aşa cum sunt toţi cei mici de fapt, şi maică-sa, Vasilica, nu mai ştia ce să-i facă, aşa că mi-l dădea mie. Cum îl luam în braţe, cum se potolea”.

România – Rusia: 1-2

Vineri

Crivoi – Safin  6-7, 4-6, 4-6
Hănescu – Iujnîi  4-6, 2-6, 4-6

Ieri

Tecău / Copil – Safin / Tursunov 4-6, 6-7, 7-6, 7-6, 6-4
Astăzi, ora 12.00
Hănescu – Safin
Crivoi - Lujnîi

Toate meciurile sunt transmise în direct la TVR 1

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite