Colindători pe la fileu de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Monica Niculescu, Victor Hănescu şi Victor Crivoi vor juca în turneele programate chiar în primele zile ale anului. Jucătorii de tenis din lumea întreagă se vor aduna în noaptea de Revelion în trei ţări, în turneele care deschid calendarul pe 2009. Unii pentru prima dată, alţii de ani buni.

Să fii sportiv nu e lucru atât de uşor pe cât pare, iar câteodată nici măcar frumos. Mai ales în perioada Sărbătorilor, când toţi se strâng în familie pentru a-şi împărţi darurile şi a mânca din bucatele tradiţionale.

Chiar dacă e greu şi duc dorul atmosferei de sărbătoare, de care unii n-au mai avut parte din copilărie, sportivii nu se plâng. Iau totul ca o normalitate sau ca un timp benefic pentru performanţa lor.

Printre unii chiar există o superstiţie conform căreia, dacă trecerea dintr-un an în altul te prinde la pregătire sau în competiţie, va fi un an de bun augur.

Gimnaşti, atleţi, înotători, fiecare şi-a petrecut măcar o dată Sărbătorile de iarnă în cantonament sau concursuri. În acest circuit intră şi jucătorii de tenis.

Cei care, chiar în prima săptămână a lunii ianuarie, intră în febrele competiţiei, pentru a fi în mare formă la primul turneu de Mare Şlem, Australian Open.

Ca în fiecare an, şi anul acesta, cei mai mulţi dintre tenismenii români vor părăsi iarna, unii chiar în prag de Sărbători, luând calea ţărilor calde. Australia, India sau Qatar sunt principalele ţări căutate de tenismenii din întreaga lume.

Monica Niculescu, la urat în Australia

Numărul 47 mondial, Monica Niculescu, îşi va petrece anul acesta Revelionul, pentru prima dată în cariera sa, în turneu.

Anul 2009 o va prinde pe jucătoarea noastră de tenis în Australia, acolo unde va lua startul în prima competiţie de tenis din acest an, cel de la Brisbane, turneu dotat cu premii în valoare totală de 484.000 de dolari. 

După ce se va obişnui cu fusul orar şi va face aclimatizarea la Antipozi, Monica speră ca în seara de Revelion sau în prima zi a noului an, atât cât timpul, turneul şi antrenamentele îi vor permite, ea împreună cu colegele sale din tenis să puncteze trecerea dintre ani.

Nici Victor Crivoi n-a mai făcut Revelionul departe de România, participând la vreo competiţie. Pe numărul 133 ATP, trecerea din 2008 spre 2009 îl va prinde, însă, în avion. „N-am mai făcut niciodată până acum Revelionul în turneu.

Însă anul ăsta voi face primul pas. Voi participa la turneul din Noua Caledonie, iar cu diferenţa de fus orar şi după aproximativ 30 de ore de zbor, cred că Revelionul îl voi face cel mai sigur în avion. Nu voi fi nici acasă, dar nici în turneu”, spune Victor.

Turneul de peste un milion de dolari de la Doha adună în fiecare an cei mai buni jucători din lume. Pe lângă Rafael Nadal, Roger Federer, Andy Murray sau Andy Roddick, va juca şi Victor Hănescu, numărul 50 ATP.

Astfel că Hane iar va sărbători noaptea de Anul Nou departe de casă. În Qatar i se va alătura Marius Copil, care va juca calificările la cel mai valoros turneu din prima săptămână a anului.

Sorana, sărbători în familie

După patru ani în care Sărbătorile de iarnă au prins-o în străinătate, Sorana Cârstea abia aşteaptă să-şi petreacă Sărbătorile în familie, la Târgovişte.

„Acum privesc Sărbătorile ca un lux, după ce ani de zile am fost departe de casă. Anul trecut, şi Crăciunul, şi Revelionul le-am făcut în Australia, iar Revelionul m-a prins dormind că am avut a doua zi meci.

N-am putut sta la party”, spune cea mai bună jucătoare de tenis a României. Sorana, numărul 36 WTA, va pleca pe 5 ianuarie la turneul de la Sydney. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite