Clijsters îi predă ştafeta lui Henin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana de la US Open, belgianca Clijsters, a fost scoasă de la Australian Open în turul trei de Petrova. Înfrângerea sa poate fi răzbunată de compatrioata sa, Henin. Ambele jucătoare, Kim Clijsters şi Justine Henin, foste lidere WTA, au revenit în competiţii după zeci de luni de inactivitate competiţională.

Trei jucătoare din Belgia au luat cu asalt turul trei de la Australian Open în speranţa că vor realiza cea mai mare performanţă din istoria tenisului belgian, ajungând până în a doua săptămână a Marelui Şlem. Astfel, Kim Clijsters, favorita numărul 15 a competiţiei, Justin Henin, care a intrat pe tablou primind un wildcard de la organizatori, şi Yanina Wickmayer, suspendată anul trecut pentru suspectare de dopaj, au intrat vineri încrezătoare pe teren pentru a realiza tripla.

Însă, surpriza avea să vină chiar de la campioana de anul trecut de la US Open, Kim Clijsters. În timp ce Justin Henin trecuse de Alisa Kleybanova, în trei seturi, Yanina Wickmayer de Sara Errani, tot în atâtea seturi, cealaltă compatrioată a lor a fost „spulberată" de rusoaica Nadia Petrova. Etichetată ca una dintre cele mai periculoase adversare, favorita numărul 19 de la Australian Open a făcut un meci agresiv în faţa lui Clijsters, pe care a învins-o cu un inexplicabil scor de 6-0, 6-1.

Este cea mai grea înfrângere suferită vreodată de fostul număr 1 mondial, după cea suferită în urmă cu nouă ani, la Miami, în faţa Serenei Williams, când a fost „umilită" cu 6-0, 6-2. „Modul în care am jucat astăzi a fost total aiurea. N-am simţit o minge. Nadia a fost bună, dar n-a trebuit să se străduiască foarte mult. A servit foarte bine şi a fost agresivă, dar asta este pentru că şi eu am lăsat-o să-şi facă jocul. E aiurea... E ceva ce nu vrei să ţi se întâmple prea des", s-a scuzat Clijsters.

Din trei a mai rămas una: Justine Henin

A doua săptămână competiţională de la Australian Open va începe doar cu o singură jucătoare din Belgia. Este vorba despre Justine Henin. În ultima partidă de duminică, fostul numărul 1 mondial, retras din activitate în mai 2008 şi reîntoarsă anul acesta, a învins-o pe compatrioata sa, Yanina Wickmayer, cu 7-6(3), 1-6, 6-3.

Următoarea „întâlnire", din sferturile de finală, va fi chiar cu rusoaica Nadia Petrova, meci care va avea loc marţi.

Dacă Henin va reuşi să o elimine pe ex-sovietică şi să-şi continue drumul fructuos până la titlu, ca în 2004, atunci ar deveni a doua jucătoare din Belgia care primeşte un wildcard şi se impune într-un Grand Slam, după succesul lui Kim Clijsters de la US Open de anul trecut.

Justine Henin

Data naşterii: 1 iunie 1982
Poziţie WTA: fără clasament
Titluri: 41
Retrasă din activitate: mai 2008
Reîntoarsă în activitate: ianuarie 2010
Bani din tenis: 19.480.375 de dolari

Kim Clijsters

Data naşterii: 8 iunie 1983
Poziţie WTA: 15
Titluri: 36
Retrasă din activitate: mai 2007
Reîntoarsă în activitate: august 2009
Bani din tenis: 16.433.856 de dolari

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite