Clijsters, regină la Doha!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kim Clijsters
Kim Clijsters

Belgianca Kim Clijsters (27 de ani) a câştigat, ieri, pentru a treia oară în carieră Turneul Campioanelor după ce a învins-o în finala competiţiei de la Doha (Qatar) pe lidera mondială, daneza Caroline Wozniacki, scor 6-3, 5-7, 6-3.

A fost abia a doua partidă dintre cele două jucătoare după finala memorabilă de la US Open 2009, când Clijsters triumfa în două seturi, 7-5, 6-3. Pentru acest succes, belgianca va primi 1.850.000 de dolari şi va depăşi astfel bariera celor 20 milioane de dolari câştigaţi exclusiv din tenis (21.831.916 dolari). Victoria contra lui Wozniacki a fost al 13-lea succes din 14 partide pentru Kim, de la revenirea ei în circuit în vara lui 2009, contra unei foste sau actuale lidere a clasamentului mondial.

Clijsters a devenit, totodată, a cincea jucătoare din istorie care câştigă de cel puţin trei ori Turneul Campioanelor după Martina Navratilova (8), Steffi Graf (5), Chris Evert (4) şi Monica Seles (3). Mămica unei fetiţe de doi anişori pe nume Jada Ellie, Clijsters a a anunţat că va mai concura până la JO din 2012, după care se va retrage definitiv pentru a mai face un copil. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite