TENIS: Sorana Cîrstea, învinsă în primul tur de o jucătoare din calificări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TENIS: Sorana Cîrstea, învinsă în primul tur de o jucătoare din calificări
TENIS: Sorana Cîrstea, învinsă în primul tur de o jucătoare din calificări

Tenismena română Sorana Cârstea a fost învinsă de jucătoarea venită din calificări, Julia Goerges (Germania) într-o partidă din turul I al competiţiei de la Linz (Austria), dotat cu premii în valoare de 220.000 de dolari, cu scorul de 6-3, 6-3.

Pentru prezenţa în primul tur, Sorana Cârstea va primi un cec în valoare de 1.725 de dolari şi un punct WTA, în timp ce Goerges va încasa 2.950 de dolari şi 30 de puncte WTA.

Românca nu a mai trecut de primul tur de câteva săptămâni bune. Acuzând o accidentare la mână, Sorana trage de ea pentru a nu pierde şi ultimile turnee din acest sezon.

Setul II 3-6

Dând impresia că poate reveni, Sorana a condus cu 2-0, însă germanca a egalat şi a luat avantaj, ducând scorul la 5-2. Cu o ultimă forţă, tricolora a mai câştigat un game, însă nu a mai putut ţine pasul cu Goerges, care era nerăbdătoare să încheie partida.

Chiar dacă a servit mai mulţi aşi ca adeversara sa (4), Sorana a trebuit să se declare învinsă după o oră şi 12 minute, ratând astfel ocazia de a o întâlni în turul al doilea pe compatrioata sa, Raluca Olaru.

SETUL I 3-6

Sorana pierde primul set, după ce a fost condusă încă din primul game, adversara sa făcând break. Negăsindu-şi ritmul, românca a fost condusă cu 4-0, însă apoi şi-a câştigat fiecare serviciu. Din păcate, accidentarea de care spunea la turneul anterior nu-i dă pace, iar ceea ce ar fi trebuit să devină o misiune uşoară pentru ea, germanca ocupând locul 76 WTA, se complică. Astfel, în 31 de minute, cea mai bună jucătoare a noastră la momementul actual, cu o dublă greşeală şi un procentaj la al doilea serviciu de doar 25%, s-a declarat învinsă în primul set.

Sperăm să-şi găsească acea putere interioară de a-şi reveni.

Cele două jucătoare s-au mai întâlnit o singură dată până acum, în 2007, când victoria a revenit româncei.

Dacă Sorana va trece de primul tur o va întâlni pe Raluca Olaru, care ieri a învins-o în trei seturi pe Lucie Hradecka (Cehia), scor 6-2, 2-6, 6-1.

La Mastersul de la Shanghai, Victor Hănescu a pierdut în primul tur partida cu suedezul Robin Soderling, în faţa căruia cejdase recent şi în Cupa Davis. În această după amiază, la Linz, Sorana Cârstea joacă cu Julia Goerges (Germania, din calificări) în timp ce Raluca Olaru şi Monica Niculescu îşi încep evoluţia la dublu. Amănunte live pe adevărul.ro

Pentru participarea la turneul de la Shanghai, Hănescu va primi 10 puncte ATP şi un cec în valoare de 11.000 de dolari. Vezi desfăşurarea meciului Victor Hănescu - Robin Soderling (Suedia/N. 9) 3-6, 4-6:

Setul 2:
4-6 Robin Soderling în învinge pentru a treia oară în carieră pe Victor Hănescu. Românul are o singură victorie în faţa suedezului, în chiar prima întâlnire dintre cei doi.
4-5
Suedezul va servi pentru meci după ce a câştigat pe serviciul lui Hănescu
4-4 Soderling echilibrează disputa în acest al doilea set
4-3 Hăne este pentru prima oară la conducere! A încheiat game-ul cu cel de-al patrulea as al său din acest meci
3-3 Hănescu obţine primul break din această partidă, după un game extrem de disputat.
2-3
Hănescu salvează o minge de break şi reuşeşte să-şi câştige serviciul
1-3 Soderling serveşte în continuare impecabil şi Hăne nu are soluţii. Este al doilea game consecutiv pe care Soderling îl câştigă la zero pe serviciul său.
1-2 Avantaj de un break pentru suedez
1-1 Cei doi tenismeni şi-au împărţit rapid primele două game-uri, Hănescu părând mai încrezător în forţele sale

Setul 1:
3-6 Soderling îşi adjudecă primul set după ce Hănescu a avut două mingi de break. Hănescu nu a adunat decât cinci mingi câştigate pe serviciul adversarului, 2 pe primul serviciu şi 3 pe al doilea.
3-5
Primul game mai lejer pentru Hănescu, la serviciu, câştigat la 15
2-5 Soderling reuşeşte un nou game alb pe serviciul său
2-4 Românul reuşeşte să-şi câştige serviciul după un game nebun în care a avut nevoie de nu mai puţin de 7 mingi la 40-40, pentru a-l încheia.
1-4
Hănescu a reuşit abia în acest game să câştige primele puncte pe serviciul adversarului după ce suedezul reuşise două game-uri albe pe serviciul său, dar Soderling se distanţează fără probleme
1-3 Serviciul l-a trădat de această dată pe Hăne care a pierdut game-ul la 15.
1-2 Soderling nu are probleme pe serviciul său şi preia din nou conducerea. Are şapte mingi câştigate pe primul serviciu din tot atâtea încercări
1-1 Hănescu a servit excelent în game-ul al doilea din primul set, trimiţând 3 aşi în terenul lui Soderling. Suedezul însă a returnat excelent celelalte servicii şi Hăne a câştigat greu primul game după trei şanse şi o minge de game salvată.

Programul de astăzi al românilor:

Linz, WTA, premii în valoare totală de 220.000 de dolari:
Sorana Cârstea - Julia Goerges (Germania) (ora aproximativă de start 15.30)

Monica Niculescu/Vesna Manasieva (Rusia) – Andrea Hlavackova/Lucie Hradecka (ambele Cehia) (ora aproximativă de start 15.30)

Raluca Olaru/Sara Errani (Italia) – Melania Klaffner (Austria)/Carmen Klaschka (Germania) (ora aproximativă de start 17.00)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite