VIDEO: Cele mai tari cinci crize de nervi din istoria tenisului mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO: Cele mai tari cinci crize de nervi din istoria tenisului mondial
VIDEO: Cele mai tari cinci crize de nervi din istoria tenisului mondial

Cunoscut ca un  sport paşnic, tenisul dă naştere uneori unor scene incredibile, în care jucători care în mod normal se poartă normal şi sunt chiar mari campioni, îşi revarsă nervii în cele mai ciudate feluri.

Cel mai des întâlnite sunt tiradele la adresa arbitrilor, consideraţi vinovaţi dacă nu văd acelaşi lucru cu jucătorii. Există şi situaţii în care victimele nervilor sunt rachetele, găsite vinovate dacă ceva nu merge în jocul posesorilor lor. Au existat şi cazuri în care nervozitatea excesivă a dus la automutilări, cum a fost cel al rusului Mihail Iujnâi, la un turneu disputat anul trecut.
În ordinea cronologică a întâmplărilor negative care i-au avut în prim plan pe jucătorii de tenis, Serena Williams ocupă un loc de cinste. Ameninţările adresate arbitrei de linie i-au adus nu numai un punct de penalizare, care a fost de ajuns pentru a pierde finala US Open în faţa belgiencei Kim Clijsters. Şi asta nu a fost tot. Chiar dacă şi-a derut scuze, americanca a fost amendată cu 10.000 de dolari şi riscă acum să facă muncă în folosul comunităţii în cazul în care judecătorul va găsi întemeiate plângerile oficialului. În continuare veţi găsi alte momente celebre din tenisul mondial în care spectacolul a fost asigurat nu de jocul combatanţilor ci de crizele lor de isterie.

1. Serena Williams finala US Open 2009

Evident, vom începe cu tirada Serenei, care a dovedit că nimic nu o opreşte atuci când "i se pune pata" din cauza nervilor. Amendată cu 10.000 de dolari pentru purtarea sa, cea mai mare amendă acordată vreodată la un turneu de Grand Slam, dar nu cea mai mare din istoria tenisului feminin. Aceasă „onoare” îi revine rusoaicei Maria Şarapova, amendată cu 125.000 de dolari pentru că nu s-a prezentat la turneul de la Berlin, în 2008.

2. Jimmy Connors, în semifinala contra lui Ivan Lendl în turneul de la Boca Raton, din 1986

Connors a vociferat pentru că arbitrul a judecat contra lui ultima minge a meciului. Criza americanului l-a costat 20.000 de dolari şi o suspendare de 10 săptămâni din circuitul ATP, care l-a făcut să rateze participarea la Roland Garros în acel an.

3. John McEnroe, Wimbledon 1981


Cunoscut ca un tip căruia îi sărea foarte uşor ţandăra, americanul John McEnroe a făcut de foarte multe ori deliciul presei prin ieşirile sale nervoase. Dar momentul petrecut în timpul ediţiei din 1981 a turneului de Grand Slam de la Wimbledon (pe care a şi câştigat.o, de altfel) va rămâne în istorie, pentru că atunci a repetat pentru prima dată, obsesiv aproape, expresia care avea să îl urmărească toată viaţa: „You cannot be serious” (nu poţi fi serios). McEnroe a fost amendat cu 1.500 de dolari dar expresia aceasta a fost, de atunci, mereu asociată cu el. De altfel, ea a dat şi titlul cărţii autobiografice a jucătorului, lansată pe piaţă în anul 2002.

4. Mihail Iujnâi, Miami 2008

Mai introvertit decât mult mai celebrii săi rpedecesori americani, rusul Mihail Iujnîi nu şi-a putut ţine în el frustrarea ratării unei lovituri uşoare. Dar nici nu vroia să ţipe la arbitri, aşa că a ales un mod original de a se descărca: şi-a dat trei rachete în cap. Care s-a spart, iar secvenţele cu sângele şiroind pe faţa ex-sovieticului au făcut mult timp înconjurul planetei. „Tratamentul” se pare că a avut efectul scontat, pentru că după ce a primit îngrijiri medicale, rusul a câştigat şapte mingi la rând şi, implicit, meciul.

5. Marat Safin

Impresariat de Ion Ţiriac, rusul Marat Safin a fost unul dintre cei mai inconstanţi jucători din circuitul profesionist. Capabil să câştige meciuri în care nimeni nu-i dădea nici o şansă, sau să piardă partide pe care le avea în mână, Safin a fost şi unul dintre tenismenii cei mai „expresivi” pe teren la pierderea unui punct.


 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite