Cârstea a dat lovitura la Taşkent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătoarea în vârstă de 18 ani a primit 115 puncte în clasamentul WTA şi un cec de 22.925 dolari, pentru victoria din Uzbekistan. Finalista turneului de junioare de la Roland Garros traversează o perioadă fastă, iar evoluţiile sale de la Taşkent nu fac decât să confirme creşterea din jocul ei.

Sorana Cârstea a depăşit performanţa reuşită anul trecut la Budapesta, când venită aparent de nicăieri a ajuns până în finala competiţiei din capitala ungară. De data aceasta ea s-a impus la Taşkent, reuşind cel mai bun rezultat pentru tenisul feminin românesc. În finală, ea s-a impus în faţa nemţoaicei Sabine Lisicki, după 2-6, 6-4, 7-6. În 2007, Sorana nu făcea decât să o egaleze pe Ruxandra Dragomir, care a fost, până atunci, singura româncă ajunsă în finala unui turneu WTA.

Abia ieşită din vârsta junioratului, Sorana Cârstea s-a autodepăşit, îmbunătăţindu-şi performanţa. “Sunt mulţumită de ceea ce am realizat până acum, dar greul de-abia acum începe”, au fost primele cuvinte rostite de jucătoarea originară din Târgovişte.

Contra senioarelor de la 14 ani

Sorana s-a făcut remarcată încă de când evolua în competiţiile rezervate juniorilor. Românca a constituit o prezenţă constantă în Top 10 ITF, iar cea mai bună performanţă a sa la acest nivel a fost ocuparea poziţiei a şasea în clasament. Cârstea a debutat în competiţiile rezervate senioarelor încă de acum patru ani.

Sorana a evoluat cu destulă dezinvoltură în aceste turnee, iar în 2005 a câştigat un turneu în Portugalia. Anul 2007 a marcat intrarea sa între jucătoarele de top. Finala turneului WTA de la Budapesta şi succesul din faţa lui Patty Schnyder de la Bali au reprezentat două puncte culminante în scurta sa carieră.

De altfel, victoria cu Schnyder a însemnat primul meci câştigat în faţa unei jucătoare din Top 20 WTA. Evoluţiile din acest an i-au adus Soranei cea mai bună poziţie din clasamentul WTA, locul 46. De altfel, în acest moment ea este cel mai bine clasată jucătoare din România, devansându-le pe Monica Niculescu (locul 70) şi Edina Gallovits (poziţia 96).  Dar puştoaica din Târgovişte nu s-a ales doar cu gloria câştigată prin muncă. Conturile sale au crescut încet, dar sigur, ajungând să obţină aproximativ 200.000 de euro din tenis.

“Pentru mine, nu banii reprezintă o prioritate, adevărul este că îmi doresc în primul rând rezultate. Evident, câştigurile materiale vin de la sine împreună cu cele din sport, dar, repet, pentru mine esenţial este să obţin performanţă”, susţine Sorana.

Profile

Locul naşterii:
Târgovişte
Data naşterii: 7.04.1990
Înălţime: 1,76 m
Greutate: 59 kg
Palmares: învingătoare la Taşkent (2008), finalistă la Roland Garros, în proba de dublu  (junioare) în 2007  finalistă în turneul de la Budapesta

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite