TENIS: Sorana Cârstea a intrat în Top 25 mondial! Acum e pe 24 în lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TENIS: Sorana Cârstea a intrat în Top 25 mondial! Acum e pe 24 în lume
TENIS: Sorana Cârstea a intrat în Top 25 mondial! Acum e pe 24 în lume

Parcursul excelent de la Los Angeles, unde a eliminat trei jucătoare din primele 25 ale lumii şi a ajuns în semifinalele turneului de 700.000 de dolari, nu a rămas fără efect pentru Sorana Cârstea. Românca ocupă acum cea mai bună poziţie din carieră, 24, intrând pentru prima dată în Top 25 WTA!

CITEŞTE ŞI

Cârstea atacă înălţimile tenisului mondial

Tot mai aproape de Grupa Mondială

Sorana a avansat patru locuri în ierarhia mondială, cea mai mare ascensiune a unui jucătoare din primele 50 ale lumii. În Top 100, cel mai mare salt îi aparţine fostului lider mondial, rusoaica Maria Şarapova - semifinalistă ca şi Sorana la Los Angeles - care a urcat 12 poziţii, de pe 61 pe 49. Ordinea primelor zece jucătoare din lume a rămas neschimbată, lideră fiind rusoaica Safina, care este urmată de surorile Williams, Dementieva, Jankovic, Kuzneţova, Zvonareva, Wozniacki, Azarenka şi Petrova.

Spre deosebire de Sorana, toate celelalte jucătoare din România aflate în Top 100 au căzut câte un loc în ierarhia mondială de simplu. Este adevărat, cu excepţia Monicăi Niculescu - eliminată în primul tur la Los Angeles de aceeaşi Samantha Stosur, care se dovedeşte a fi o adevărată sperietoare pentru românce - niciuna dintre ele nu a jucat în săptămâna recent încheiată. Astfel, Raluca Olaru ocupă acum locul 54, Monica Niculescu locul 73, Alexandra Dulgheru locul 75 şi Edina Gallovits locul 91.

Dar iată cum este reprezentată România în topul mondial în primele 300 de poziţii:

În intervalul locurilor 100-200, România este reprezentată de Irina Begu (160 - staţionează).

În intervalul locurilor 200-300, România are trei reprezentante: Agnes Szatmari (244 - în urcare 20 de locuri), Simona Halep (267 - în cădere o poziţie), Elora Dabija (280 - în urcare 10 locuri).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite