Caroline Wozniacki - Kim Clijsters, meciul sferturilor de finală de la AO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duelul dintre Caroline Wozniacki, numărul 1 WTA, şi Kim Clijsters, deţinătoarea trofeului la Australian Open, locul 14 WTA şi cap de serie numărul 11, reprezintă capul de afiş al întâlnirilor din sferturile de finală de pe tabloul principal feminin de simplu al competiţiei de la Melbourne Park.

Kim Clijsters a reuşit să o depăşească, duminică, pe chinezoaica Na Li, după un meci extrem de disptat în optimile de finală, scor 4-6, 7-6 (8/6), 6-4, şi o va avea, marţi, drept adversară în sferturi, pe Caroline Wozniacki, care a învins-o, tot duminică, pe Jelelna Jankovici din Serbia (cap de serie numărul 13), scor 6-0, 7-5.

Scorul meciurilor directe este favorabil sportivei din Belgia, 2-0, dar ultima întâlnire dintre ele datează din 2010.

Al doilea sfert de finală, stabilit duminică, o va opune pe Victoria Azarenka din Belarus, locul 3 WTA, sportivei poloneze Agnieszka Radwanska, locul 8 WTA. Ambele jucătoare au avut meciuri uşoare în optimi: Azarenka a învins-o pe Iveta Benesova din Cehia, locul 46 WTA, cu scorul de 6-2, 6-2, iar Radwanska pe germanca Julia Goerges, locul 23 WTA şi cap de serie numărul 22, scor 6-1, 6-1.

Rusoaica Ekaterina Makarova, locul 56 WTA, a reuşit, luni, surpriza optimilor de finală, eliminând-o pe Serena Williams, locul 12 WTA, de cinci ori câştigătoare a competiţiei australiene, după un meci care a durat o oră şi 22 de minute, scor 6-2, 6-3. Prezenţa în sferturi reprezintă cea mai bună performanţă din carieră la un turneu de Grand Slam pentru rusoaica în vârstă de 23 de ani.

Makarova o va întâlni în sferturi pe conaţionala sa, Maria Şarapova, locul 4 WTA, care a trecut destul de greu, tot luni, de germanca Sabine Lisicki, locul 15 WTA şi cap de serie numărul 14, scor 3-6, 6-2, 6-3.

Petra Kvitova, locul doi WTA, aşteaptă în continuare pasul greşit al lui Wozniacki, pentru a trece în fruntea ierarhiei WTA. Luni, Kvitova a câştigat, scor 6-2, 7-6 (7/2), meciul cu o altă jucătoare din Serbia, Ana Ivanovici (cap de serie numărul 21), şi şi-a egalat performanţa de anul trecut la Australian Open, cea mai bună din carieră. În faza următoare, sportiva cehă va da piept cu italianca Sarra Errani, care a învins-o, luni, cu scorul de 6-2, 6-1, pe Jie Zheng din China.

Programul meciurilor din sferturile de finală este următorul:

Caroline Wozniacki (cap de serie numărul 1) - Kim Clijsters (11) (marţi);

Petra Kvitova (2) - Sara Errani (miercuri);

Victoria Azarenka (3) - Agnieszka Radwanska (8) (marţi);

Maria Şarapova (4) - Ekaternia Makarova (miercuri).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite