Capăt de drum pentru români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Capăt de drum pentru români
Capăt de drum pentru români

Săptămâna a doua a competiţiei de Mare Şlem american va continua pentru tricolori doar în proba de perechi. Ultima jucătoare româncă de pe tablourile principale la US Open, la simplu, Sorana Cîrstea, a fost eliminată în turul trei la US Open de daneza Caroline Wozniacki.

Cea mai promiţătoare jucătoare de tenis din România, Sorana Cîrstea, încheie sezonul turneelor de Mare Şlem cu fruntea sus. Duminică dimineaţă, ea a cedat locul în optimi la US Open partenerei sale de dublu, Caroline Wozniacki (nr. 8 WTA). Daneza s-a impus în două seturi, fără drept de apel, cu 6-3 şi 6-2, în doar 72 de minute.

Sorana, ultimul jucător român rămas pe tablourile principale la simplu, a comis multe erori neforţate, 30, iar serviciul nu i-a mai mers la fel de bine precum în celelalte partide. Cu toate acestea, românca a realizat cel mai bun an din cariera sa.

După un început de sezon mai slab, până în aprilie, netrecând de primul tur al competiţiilor în care a participat, târgovişteanca, intrată în programul Adidas, şi-a „revoluţionat” jocul întru totul. Schimbările sale de atitudine şi pe teren s-au văzut la turneul de la Roland Garros, unde a atins sferturile.

Aflată atunci pe poziţia 27 în clasament, românca s-a impus în faţa unor jucătoare mult mai bine cotate, cum ar fi Alize Cornet (21 WTA), Caroline Wozniacki (10 WTA) şi Jelena Jankovici (5 WTA), înainte de a ceda în faţa numărului 30 mondial, Samanha Stosur.

A urmat apoi drumul până în runda a treia la Wimbledon şi o semifinală la Los Angeles, unde s-a impus în faţa aceleaşi prietene Wozniacki, dar şi jucătoarelor de top Sabine Lisicki şi Agnieszka Radwanska.

În urma acestor succese, Sorana a atins luna trecută cea mai înaltă poziţie a carierei sale, locul 23 în clasamentul mondial. „Întotdeauna încerc să-mi stabilesc obiective cu termeni recenţi pentru ca mai apoi să-mi stabilesc altele. Dacă aş spune nr. 1 mondial, aş fi departe, aşa spun top 25 sau 20 şi apoi top 10. Acum, pentru că într-adevăr joc bine, este foarte important să mă concentrez nu pe rezultate, ci pe jocul meu de a-l face cât mai bine”, a mai spus românca.

Monica Niculescu continuă la dublu

Dacă la simplu nu mai avem niciun jucător pe tablouri încă după prima săptămână, la dublu, Monica Niculescu şi partenera sa, americanca Vania King, vor juca pentru un loc în  sferturi cu favoritele numărul 6 ale competiţiei, spanioloaicele Nuria Llagostera Vives şi Maria Jose Martinez Sanchez.

Tot pentru un loc în primele opt perechi la turneu  s-au întâlnit aseară, după închiderea ediţiei, Sorana Cîrstea/Caroline Wozniacki cu surorile Williams, Venus şi Serena, cap de serie numărul 4.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite