TENIS: Juan Martin Del Potro s-a calificat deja la Turneul Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TENIS: Juan Martin Del Potro s-a calificat deja la Turneul Campionilor
TENIS: Juan Martin Del Potro s-a calificat deja la Turneul Campionilor

Cel mai la modă jucător din circuitul profesionist de tenis, argentinianul Juan Martin Del Potro a devenit, prin victoria de la US Open, al cincilea jucător calificat pentru Turneul Campionilor, care se va disputa la Londra în perioada 22-29 noiembrie şi va reuni cei mai valoroşi opt jucători din lume.

Ajuns pe locul cinci în lume ţşi nemaiavând cum să iasă din Top 8 până la finalul anului, sud-americanul se alătură astfel deja calificaţilor Roger Federer, Rafael Nadal, Andy Murray şi Novak Djokovic. Născut în urmă cu 20 de ani în micuţul orăşel Tandil, Del Potro va juca pentru a doua oară consecutiv la Masters, încununând astfel cel mai bun sezon din carieră în care, pe lângă titlul la US open a câştigat alte două titluri (Aukland şi Washington) şi a ajuns în semifinale la Australian Open şi în sferturi de finală la Roland Garros. De fiecare dată, drumul lui a fost stopat de Roger Federer, cel pe care l-a învins la capătul unui meci halucinant în finala de la US Open.
„Ceea ce mi se întâmplă este un vis devenit realitate. Să mă calific atât de vreme la Londra este ceva ce nici nu îmi trecea prin cap la începutul anului. Am jucat şi anul trecut la Mastersul de la Shanghai şi pot spune că nimic nu se compară cu senzaţia pe care o ai când eşti înconjurat de atâtea nume mari ale tenisului”, a spus Del Potro.

Pentru celelalte trei locuri rămase libere la Masters se bat patru jucători. În ordinea clasamentului actual, aceştia sunt Andy Roddick (SUA), Jo-Wilfried Tsonga (Franţa), Nikolai Davidenko (Rusia) şi Fernando Verdasco (Spania).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite