TENIS: Davidenko şi-a asigurat calificarea la Turneul Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi a fost învins de suedezul Robin Soderling în turul III la Turneului Masters de la Paris, rusul Nikolai Davidenko a devenit al şaptelea tenismen ce îşi asigură prezenţa la Turneul Campionilor ce va începe săptămâna viitoare la Londra.

Davidenko (nr. 7 ATP) a profitat de înfrângerea spaniolului Fernando Verdasco (nr 8 ATP) în faţa croatului Marin Cilici şi s-a alăturat astfel lui Roger Federer, Rafael Nadal, Andy Murray, Novak Djokovici, Juan Martin del Potro şi Andy Roddick pe lista participanţilor la Turneul Campionilor,(22-29 noiembrie).

Pentru ultimul loc la Londra se mai bat acum doi jucători: Robin Soderling şi Jo-Wilfried Tsonga. Fernando Gonzalez a ratat şansa de a merge la Turneul Campionilor după ce a abandonat ieri în faţa lui Del Potro, la scorul de 1-1 la seturi din cauza unei accidentări.

În sferturi, suedezul Robin Soderling dă piept cu Novak Djokovici, în timp ce Tsonga va avea un meci foarte dificil contra toreadorului Rafael Nadal.

Şi la dublu s-a mai completat lista fericiţilor care au prins biletul pentru turneul de gală din luxoasa arenă O2 din capitala Angliei. Perechile Frantisek Cermak/Michael Mertinak şi Max Mirnîi/Andy Ram au reuşit calificare după prestaţiile de la Masters-ul de la Paris. A mai rămas aşadar un singur loc pe tabloul de 8 şi în proba de dublu.


Rezultate:

Robin Soderling (Suedia/N. 8) - Nikolai Davidenko (N.6) 6-3,3-6,6-4
Jo-Wilfried Tsonga (Franţa/N.9) - Gilles Simon  6-2,6-3
Marin Cilici (Croaşţia) - Fernando Verdasco (N.7) 3-6, 6-3, 6-4
Rafael Nadal (Spania/N.2) - Tommy Robredo 6-3, 3-6, 7-5
Gael Monfils (Franţa/N.15) - Julien Benneteau (Franţa) 6-4, 6-3
Radek Stepanek (Cehia/N.13) - Andy Murray (Marea Britanie/N.4) 1-6, 6-3, 6-4
Juan Martin Del Potro (Argentina/N.5) - Fernando Gonzalez (Chile/N.10) 6-7, 7-6 - abandon. A

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite