Campion în RAFAle!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaniolul Rafael Nadal a câştigat al şaptelea titlu la Roland Garros şi e cel mai bun tenismen pe zgură din toate timpurile.

Turneul francez a fost sâcâit pe tot parcursul său de ploaie. Nici finala masculină n-a fost iertată, Rafael Nadal şi Novak Djokovici oprindu-se prima oară la 6-4, 6-3, 2-6 şi 1-2, cu break pentru sârb.

Ultimul act s-a reluat ieri, cu Nadal întorcând repede avantajul breakului luat de Nole. S-a mers cap la cap până la 6-5 pentru Nadal, scor la care Djokovici a cedat psihic, deşi a fost susţinut puternic de parizienii veniţi să vadă şi un set decisiv. Numărul 1 mondial i-a oferit trofeul pe tavă lui Rafael, cu o dublă greşeală la 30-40.

Nadal a ridicat cupa cu degetele bandajate de bătături şi a privit-o afectuos. „E cel mai frumos turneu din lume. A fost foarte important să-l câştig şi să am trofeul lângă la mine. E un moment important la Roland Garros, dar ne vedem anul viitor!", şi-a aruncat Rafael săgeata.

Şapte trofee în opt turnee

Cu acest nou succes pe zgura de la Paris, Nadal l-a depăşit pe Bjorn Borg şi a devenit regele neîncoronat al acestei suprafeţe. De altfel, spaniolul a câştigat toate turneele de la Roland Garros din 2005 încoace, cu excepţia celui din 2009. Atunci, s-a înclinat în semifinala cu Robin  Soderling, suedezul fiind învins mai apoi de Roger Federer.

Pe lângă cele şapte openuri franceze, Nadal mai are în palmares şi celelalte turnee de Grand Şlem: Wimbledonul (2008 şi 2010), Australian Open (2009) şi US Open (2010). În schimb, lui Nole Djokovici îi lipsea fix un titlu la Roland Garros pentru a bifa toate cele patru mari turnee. Rămâne însă cu postura de număr 1 mondial.  

Trofee la French Open

- Rafael Nadal    7
- Bjorn Borg    6
- Mats Wilander    3
- Ivan Lendl    3
- Gustavo Kuerten    3

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite