TENIS: Jelena Jankovic s-a calificat în semifinalele Turneului Campioanelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jelena Jankovic s-a calificat în semifinalele Turneului Campioanelor după ce a învins-o în două seturi, 6-2, 6-2, pe eroina finalului de an, daneza Caroline Wozniacki.

A opta favorită a competiţiei, Jankovic a profitat din plin de problemele fizice ale adversarei sale, jucând de la început simplu şi în forţă. „Nu ştiam la ce să mă aştept dăn partea Carolinei după fabulosul meci pe care l-a făcut joi. Ştiam doar că trebuie să înving pentru a mă califica în semifinale, iar pentru asta trebuie să fiu agresivă şi să conduc în permanenţă jocul. Să nu intru în schimburi lungi de mingi, pentru că ştiu că cât de bine joacă în astfel de momente”, a declarat, după meci, Jankovic.

Dezamăgită, Wozniacki nu a dat deloc vina pe oboseala acumulată în ultimele zile, sau pe starea precară de condiţiei fizice. „Nu am putut să joc cum aş fi vrut. Categoric, am simţit că pot intra în semifinale, am făcut tot ce am putut pentru asta, am luptat cât de mult am putut. Din păcate, nu a fost de-ajuns, iar dacă nu ajung în semifinale, atunci înseamnă că am avut ghinion. Aşa a fost să fie. Mai am încă mulţi ani în faţă pentru a ajunge acolo”, a declarat daneza care, la 19 ani, e cea mai tânără jucătoare din Top 30 WTA. Ea  nu a pierdut, însă, oprice şansă de a ocupa locul secund în Grupa Albă. Acest lucru este posibil dacă poloneza Agnieszka Radwanska, a doua rezervă a turneului, o va învinge pe belarusa Azarenka. „În mod normal nu aş încaraja-o pe niciuna dintre ele, pentru că suntem bune prietene toate trei. Dar acum, în mod categoric, voi ţine cu Agnieszka”, a mai spus Wozniacki.

CITEŞTE POVESTEA DRAMATICĂ A CAROLINEI WOZNIACKI:

VIDEO: Secvenţe dramatice: sub ochii mamei, plângând de durere, Wozniacki a învins la Doha!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite