Căldură mare, mon cher!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile ridicate de la Australian Open au provocat nouă abandonuri. Ultima victimă a căldurii a fost campionul de anul trecut, sârbul Novak Djokovici, care a abandonat ieri în sferturile de finală în faţa americanului Andy Roddick.

Fiecare turneu de Grand Slam are punctele lui slabe, care nu ţin de organizatori, ci de Cel de Sus.

Dacă la Wimbledon ploaia este în elementul ei, la Australian Open, temperaturile de peste 40 de grade sunt inamicul numărul 1 al jucătorilor.

Dacă pentru un localnic această căldură excesivă este normală, pentru jucătorul care vine din zăpezile europene, temperaturile îi slăbesc organismul. Competiţia de anul acesta de la Antipozi nu a ieşit din tipar.

Căldura, care a readus la unii jucători mai vechile probleme de sănătate, a făcut să abandoneze nu mai puţin de nouă jucători în prima săptămână de joc.

„Balul” retragerilor de pe teren în plin meci l-a deschis Andrei Pavel, care a acuzat dureri mai vechi la spate, abandonând în prima rundă în faţa scoţianului Andy Murray. I-a urmat tot în prima rundă finlandezul Jarkko Nieminen, care nu a putut rezista pe teren în faţa francezului Paul-Henri Mathieu.

Djokovici, răpus de temperaturile „inumane“

Cel mai important abandon a fost consemnat ieri. Favoritul numărul trei al competiţiei, sârbul Novak Djokovici, în sferturile de finală ale competiţiei, a avut mari probleme cu căldura excesivă din timpul meciului cu americanul Andy Roddick. Sârbul a câştigat primul set la tie-break, dar le-a cedat relativ uşor pe următoarele două (4-6, 2-6).

După ce a cerut de două ori intervenţia medicilor, Nole a părăsit terenul, arşiţa fiind insuportabilă la Antipozi, în timpul meciului său, temperatura arătând în termometre 40 de grade Celsius. „Îmi pare rău de Novak pentru că a muncit enorm să câştige titlul anul trecut şi cred că este foarte dezamăgit că nu are şansa de a şi-l apăra corect“, a declarat Andy Roddick.

Fetele au fost mai sensibile la căldură, cinci dintre ele părăsind deja competiţia prin abandon. Ultimele două retrageri s-au înregistrat în optimi, chinezoaica Jie Zheng şi bielorusa Victoria Azarenka, cap de serie nr. 13, care îi furase deja primul set celei de-a doua favorite a turneului, Serena Williams (SUA), iar în al doilea set era condusă cu 4-2.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite