CUPA DAVIS: Hănescu: "Suprafaţa nu ne avantajează. Federaţia şi-a asumat un risc la un meci aşa important"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătorul numărul 1 al echipei de Cupa Davis a României, Victor Hănescu şi-a arătat nemulţumirea faţă de suprafaţa rezultată la Centrul Naţional de Tenis, locul unde se va desfăşura partida de accedere în Grupa Mondială în faţa Ecuadorului. O suprafaţă mult prea lentă, atipică de zgură, pe care nu a mai jucat niciodată.

"Vom juca pe o supravaţă pe care nu am mai evoluat niciodată. Cred că federaţia şi-a asumat un risc destul de mare să pună o suprafaţă de acest gen la un meci important pentru România. Nu ştiu cât de mult ne avantajează această suprafaţă, dar ca jucător profesionist va trebui să mă adaptez şi să joc. Este o suprafaţă mai lentă, un teren atipic de zgură, se joacă pe un podium de lemn. Este ceva nou şi nu pot să spun că are legătură cu un teren clasic de zgură. Mă simt pregătit pentru trei meciuri în trei zile, deşi vin după un sezon lung, în care nu am avut pauză mai deloc. Va fi un meci dificil, mai ales din punct de vedere fizic", a spus Hănescu.

Tenismanul a precizat că echipa adversă este una puternică, chiar dacă ierarhia lor în ATP nu o arată. "Clasamentul nu arată că echipa Ecuadorului ar fi foarte puternică, însă trebuie să ţinem cont că au o experienţă mare în Cupa Davis, mai ales că se cunosc foarte bine, iar fraţii Lapentti sunt în familie. Pe fraţii Lapentti îi cunoaştem, iar pe ceilalţi doi jucători, eu personal nu-i cunosc şi nici nu i-am văzut jucând. Aceste lucruri nu înseamnă însă că va fi un meci uşor sau că-l vom trata uşor. Este adevărat că suntem favoriţi, dar trebuie să ne facem treaba cum ştim noi mai bine", a afrimat Hănescu.

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Andrei Pavel, a declarat că încă nu s-a hotărât asupra celui de-al doilea jucător la simplu. "Încă nu este definitivată echipa, mai avem două zile până la tragerea la sorţi, atunci când voi decide cine va juca al doilea simplu. Într-adevăr, Adrian Ungur stă mai bine decât Victor Crivoi în acest moment, dar vom vedea ce va mai fi până la tragerea la sorţi", a precizat fostul tenisman.

Referitor la problema jucătorilor cu suprafaţa, "Cneazul" se arată mai optimist. "Organizarea de la Centrul Naţional de Tenis este foarte bună, terenul arată foarte bine, sper să se umple tribuna, pentru că federaţia a făcut tot posibilul pentru a organiza un asemenea eveniment. Terenul este ceva nou, este zgură pe un covor şi va trebui să ne acomodăm", a adăugat căpitanul nejucător al României.

Cel mai bun tenismen al nostru la dublu, Horia Tecău a afirmat că are o încredere mult mai mare pentru meciurile de Cupa Davis, în urma rezultatelor obţinute de el în acest an: "Rezultatele pe care le-am obţinut în acest an mi-au dat o încredere foarte mare. Pentru Cupa Davis totul merge bine, pregătirea este bună, noi suntem sănătoşi şi aşteptăm meciurile".

Echipa de Cupa Davis a României va întâlni reprezentativa din Ecuador în barajul pentru calificarea în Grupa Mondială a Cupei Davis, în perioada 17-19 septembrie.

Echipa tricoloră va fi formată din Victor Hănescu, Victor Crivoi, Horia Tecău şi Adrian Ungur (Andrei Pavel este căpitan nejucător), iar echipa sud-americanilor îi va avea în componenţă pe Nicolas Lapentti, Giovanni Lapentti, Ivan Endara şi Emilio Gomez (Raul Viver este căpitan nejucător).

Tragerea la sorţi a meciurilor este programată, joi, la ora 12.00, la Cercul Militar Naţional. Meciurile se vor disputa vineri, sâmbătă şi duminică de la ora 12.00, la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite