Elena Bogdan a câştigat proba de dublu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătoarea română Elena Bogdan, de 17 ani, a devenit ultima tenismenă din România care a triumfat pe zgura pariziană. Craioveanca a câştigat, la sfârşitul săptămânii trecute, proba de dublu, împreună cu thailandeza Noppawan Lertcheewakarn, după ce au învins perechea Timea Babos/Heather Watson (Ungaria/Marea Britanie), cu 3-6, 6-3, 10-8.

„Am început mai târziu pentru că a plouat şi a fost frig, iar eu am intrat puţin îngheţată”, explică Ema - aşa cum îi zic prietenii - eşecul primului set.

Apoi şi-au dat drumul şi nimic nu le-a mai oprit să câştige pe suprafaţa preferată a româncei. „Este cel mai important titlu la dublu, însă cea mai dragă şi totodată importantă performanţă este finala de simplu de anul trecut. La dublu e mai distractiv, la simplu e mai greu”, a mai mărturisit pentru „Adevărul”, junioara noastră, care va sări peste turneul de la Wimbledon.

Finalistă la simplu la Roland Garros anul trecut şi la dublu la Australian Open, Ema a intrat în graţiile publicului iubitor de tenis la primul turneu de Mare Şlem de anul acesta, când românca accidentată la gleznă, în sferturile de finală, a fost forţată de medicii turneului să părăsească terenul, deoarece ea voia să continue partida.

Pe urmele lui Spârlea şi Dragomir

Singurele jucătoare care au  mai câştigat proba de dublu la junioare pe zgura din Paris au fost Ruxandra Dragomir şi Irina Spârlea, care au ieşit campioane în 1990. La un pas de a obţine râvnitul trofeu s-au mai numărat Raluca Olaru, în 2005 şi Sorana Cârstea, în 2007, sfert-finalista de anul acesta la seniori.

La simplu, prima care a deschis performanţa româncelor la Roland Garros a fost Mariana Simionescu, în 1974, iar ultima, Simona Halep, anul trecut. Singurul campion, la juniori masculin, a fost Andrei Pavel, în 1992.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite