Berdych: "Zgura este singurul lucru care nu prea ne place în acest meci"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa de Cupă Davis a Cehiei
Echipa de Cupă Davis a Cehiei

Jucătorul Tomas Berdych a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că suprafaţa de joc, zgura, este singurul lucru care nu prea le place componenţilor echipei Cehiei în meciul de Cupa Davis cu România, programat la sfârşitul acestei săptămâni la Bucureşti.

"Venim să jucăm pe zgură după o lungă perioadă în care am evoluat pe suprafeţe dure. Cred că acesta este singurul lucru care nu prea ne place. Dar pe această suprafaţă va juca toată lumea aşa că vom da totul pentru a fi 100 pregătiţi. Depinde şi de cât de repede ne vom obişnui din nou cu zgura. Pentru mine nu contează, voi încerca să dau totul, să fiu pregătit. Cred că totul va fi în regulă în final", a spus tenismenul ceh, clasat pe poziţia 9 în ierarhia ATP.

Tomas Berdych susţine că nu contează absenţa lui Victor Hănescu de la acest meci deoarece Cehia a venit la Bucureşti cu cea mai bună echipă. "Împotriva jucătorilor români de acum nu am jucat, aşa că va fi prima oară când îi întâlnesc. Îl ştiu pe Victor Hănescu, normal, este însă decizia lui de a nu veni. Dar pentru noi nu contează deloc, pentru că suntem aici cu cea mai bună echipă. Iar această echipă a obţinut rezultate foarte bune în trecut şi cred că putem face asta şi aici. Am jucat de câteva ori împotriva lui Hănescu, ultima oară acum câţiva ani la Wimbledon. Ştiu că am câştigat acel meci. Chiar dacă lipseşte Hănescu vor fi alţi jucători în echipă care vor încerca să ne învingă. Dar sper ca noi să fim cei norocoşi în final", a adăugat Berdych.

Tenismanul ceh, care a abandonat în turul trei la US Open la începtul lunii septembrie, susţine că nu mai are dureri la umăr. "Referitor la accidentarea de la US Open, totul este în regulă acum. Nu mai simt durere deloc, principala mea preocupare este să mă obişnuiesc cât mai repede cu zgura", a explicat Berdych.

Jucătorul Radek Stepanek, locul 24 ATP, susţine că se va concentra asupra jocului său şi nu al adversarilor. "Cred că ştim la ce să ne aşteptăm de la echipa gazdă şi ne concentrăm numai pe jocul nostru. Pentru ca atunci când începe meciul să fim pregătiţi indiferent pe cine avem în faţă", a precizat Stepanek.

Lukas Rosol nu îi cunoaşte pe jucătorii români, dar nu crede că echipei Cehiei îi va fi uşor să câştige. De asemenea, Jan Hajek este bucuros că echipa Cehiei îl are în componenţă pe Tomas Berdych, numărul 9 mondial. "Sunt bucuros că îl avem în echipă pe Tomas pentru că ne dorim să câştigăm şi să rămânem în Grupa Mondială", a precizat Hajek.

Căpitanul nejucător al echipei Cehiei, Jaroslav Navratil, este de părere că are jucători suficient de valoroşi pentru a învinge România. "Sper să avem un meci bun pentru că am venit aici cu jucătorii de top ai noştri, Tomas şi Radek. Cu toate acestea ne aşteptăm la un meci dificil, pentru că România a fost mult timp în Grupa Mondială. Am venit aici cu gândul la victorie pentru că în anii trecuţi am jucat în finală şi semifinale. Consider că avem jucători suficient de valoroşi pentru a învinge România", a afirmat Navratil care a refuzat să dezvăluie numele celor doi jucători care vor reprezenta Cehia în meciul de dublu de sâmbătă.

Adversarii românilor, Tomas Berdych, Jan Hajek, Radek Stepanek şi Lukas Rosol, au clasări bune în uierarhia ATP. Numărul 1 al cehilor este Berdych, locul 9, care a ajuns în turul trei la US Open, fază în care a abandonat în meciul cu sârbul Janko Tipsarevici. Radek Stepanek este pe locul 25 ATP şi a abandonat de asemenea la ultimul Grand Slam al anului, în turul doi, în faţa argentinianului Juan Monaco.

Lukas Rosol se clasează pe locul 69 ATP şi a fost eliminat în turul întâi al US Open de canadianul Vasek Pospisil, în timp ce Jan Hajek este pe locul 150. Hajek a participat, sătămâna trecută, la turneul de la Braşov şi l-a eliminat în sferturi pe Victor Crivoi, scor 6-3, 6-1, dar a pierdut în semifinale în faţa francezului Benoit Paire.

Dintre jucătorii selecţionaţi pentru întâlnirea de la Bucureşti, Stepanek este cehul cel mai bine clasat la dublu, locul 96, el fiind urmat de Berdych, pe 107, şi Rosol pe 167.

Meciul de Cupa Davis dintre România şi Cehia, contând pentru menţinerea în Grupa Mondială, va avea loc, în perioada 16-18 septembrie, la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite