Begu ţinteşte top 50!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Calificată în premieră pe tabloul principal de la Roland Garros în acest an, Irina Begu îşi propune un salt în clasament lunile viitoare, astfel ca finalul anului să o găsească între primele 50 de jucătoare ale lumii. Bucureşteanca spune că finala pe zgură la Marbella şi victoria de acolo în faţa Svetlanei Kuzneţova i-au oferit multă încredere în forţele proprii.

La doar 20 de ani, Irina Begu (97 WTA) se află în faţa celui mai mare examen al carierei. După un sezon de zgură foarte reuşit, încununat cu un titlu la Cali (Columbia) şi o finală în turneul WTA de la Marbella, românca vrea să dea marea lovitură la Roland Garros.

„Acum am încredere mai multă în mine şi cred că pot obţine o performanţă bună la Paris. Ultimele rezultate îmi arată că pot face faţă la un nivel înalt şi chiar pot să câştig în faţa unor jucătoare foarte bune. Acum, că am intrat în prima sută, voi încerca să joc turnee mai mari. Obiectivul meu anul acesta era top 100, dar după finala de la Marbella s-a schimbat în top 50", afirmă Begu.

Sprijinită pe latura financiară de mătuşa sa, Aurelia Wagner, fostă jucătoare profesionistă, Irina speră ca în scurt timp să se autofinanţeze. „Nu am niciun sponsor, mă ajută mătuşa şi unchiul meu, dar acum fac eforturi să mă finanţez singură", ne-a explicat noua senzaţie a tenisului feminin românesc.

Rămâne fidelă la dublu

Deşi majoritatea jucătoarelor române preferă din diverse motive să nu facă pereche între ele, Irina Begu spune că va continua să joace la dublu cu Elena Bogdan, actuala ei parteneră. O specialistă a probei, cu 14 trofee ITF la activ, Irina se înţelege de minune cu campioana de junioare de la Roland Garros din 2009.

„Îmi place foarte mult să joc la dublu. Nu înţeleg de ce româncele nu joacă între ele, eu am încercat mereu să fac asta. Voi juca la majoritatea turneelor cu Elena Bogdan, ea fiind şi cea mai bună prietenă a mea", spune Begu, campioană în acest an la Cali împreună cu buna ei amică.

Număr-record de românce la Roland Garros

Şase jucătoare de tenis din România au fost acceptate pe tabloul principal la Roland Garros, o premieră pentru „sportul alb" de la noi. Organizatorii au definitivat lista jucătoarelor de pe tabloul principal şi au stabilit că primele 107 jucătoare din lume la 11 aprilie au locul asigurat.

La acea dată, şase românce îndeplineau această condiţie: Alexandra Dulgheru (foto) (26), Monica Niculescu (59), Simona Halep (66), Irina Begu (97) şi Edina Gallovits Hall (103). Lor li se va alătura în mare măsură şi Sorana Cîrstea. Aceasta are şanse mari să ajungă pe tablou graţie retragerii unui jucătoare accidentate. Lista rămâne deschisă şi pentru alte românce, care vor trebui însă să treacă de calificări.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite