Begu este noua stea a tenisului românesc!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostă campioană europeană de tineret, Irina-Camelia Begu a dat la 20 de ani marea lovitură a carierei. Venită din calificări, bucureşteanca a reuşit un parcus de senzaţie la concursul de 220.000 de dolari de la Marbella (Spania).

A fost abia a treia participare pe tabloul principal al unui turneu WTA pentru româncă, care ocupa locul 138 WTA înaintea acestei competiţii. În finală, Begu a fost învinsă, cu scorul de 6-3, 6-2, după o oră şi 22 de minute, de Victoria Azarenka (Belarus), cap de serie numărul unu şi locul şase WTA. Irina va fi recompensată pentru performanţa sa cu un cec în valoare de 19.000 de dolari şi 216 puncte WTA.

Considerată o mare speranţă a tenisului feminin românesc în perioada junioratului, Begu s-a plafonat în ultimii ani în seria de turnee futures şi challenger, acolo unde a adunat totuşi şapte titluri la simplu şi 21 de dublu.  Graţie succesului de la Marbella, Irina se va apropia acum de locul 100 WTA şi ar putea fi acceptată direct pe tabloul principal al următoarelor turnee open din circuitul WTA. Este o poveste similară cu cea a Alexandrei Dulgheru, care cucerea în urmă cu doi ani titlul la Varşovia după ce jucase anterior în calificările acestui turneu. După acest succes, "Piti" a început o ascensiune fulminantă în circuitul WTA, care continuă şi în prezent.

112.544 de dolari a câştigat Irina Begu în cei cinci ani petrecuţi în circuitul profesionist.

"Idolul meu din copilărie este Martina Hingis. Sper ca eu să pot ajunge măcar în Top 10 cândva.''
Irinia Begu  jucătoare de tenis

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite