Bancherul Djokovici!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Novak Djokovici
Novak Djokovici

Comentatorii din sportul american au o expresie atunci când vine vorba despre o lovitură care îşi atinge ţinta, despre o aruncare perfectă sau despre o transformare precisă: „Money in the bank!" (în traducere - „bani în bancă").

Sunt cuvintele care în acest moment îl definesc cel mai bine pe Novak Djokovici, proaspătul câştigător al turneului de Grand Slam de la US Open. În finală, loviturile sale „money in the bank" au anihilat orice speranţă din partea matadorului Rafael Nadal, transformat de sârb într-un taur furios, răpus în cele din urmă. A fost o victorie, a 64-a din acest an, din 66 de meciuri, care i-a adus lui Nole, la propriu, bani în bancă: 1.800.000 de dolari.

Câştigul l-a transformat pe Djokovici în cel de-al şaselea jucător de tenis care trece de graniţa celor 30 de milioane de dolari câştigaţi din tenis în întreaga carieră după Roger Federer, Rafael Nadal, Pete Sampras, Serena Williams şi Andre Agassi. „Este anul meu", a spus Djokovici după cel de-al treilea Grand Slam câştigat în acest an şi nimeni nu îl poate contrazice, nici măcar Nadal sau Federer, pe care i-a învins în finală  şi în semifinală. 

Top câştiguri

1. Roger Federer (Elveţia)    61,1*
2. Rafael Nadal (Spania)     43,6
3. Pete Sampras (SUA)        43,2
4. Serena Williams (SUA)   35,6
5. Andre Agassi (SUA)          31,1
6. Novak Djokovici (Serbia)  30,3
*milioane de dolari

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite