Spectacol afro-euro-asiatic la BCR Open România: seara campionilor şi a farselor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spectacol afro-euro-asiatic la BCR Open România: seara campionilor şi a farselor
Spectacol afro-euro-asiatic la BCR Open România: seara campionilor şi a farselor

Patru glorii ale tenisului mondial au făcut show în aplauzele unei arene în delir. Francezul Yannick Noah şi iranianul Mansour Bahrami s-au luptat cu perechea Ilie Năstase şi Andrei Pavel, spre deliciul publicului.

Campioni ai turneelor ATP, cei patru foşti tenismeni au oferit spectacol celor 3.000 de fani pe măsura renumelui, combinând stiluri afro-euro-asiatice. N-a mai contat care cu care a jucat, ci spectacolul în sine. S-au distrat şi au distrat publicul care a umplut arena centrală din Parcul cu Platani. Printre spectatori şi fostul antrenor al Stelei, Cristiano Bergodi. A existat doar plăcerea de a juca tenis.

Încă dinainte de a se deschide „balul“, unul dintre spectatori, care şi-a adus o portavoce a început să strige: „Hai Ilie. Toată lumea te aşteaptă, Ilie“, iar pe ­parcursul partidei nu mai contenea cu „Ilie-i meserie!“, la fiecare minge dată de legenda tenisului mondial.

Primul serviciu i-a aparţinut perechii Năstase/ Pavel. Mingi trimise în sus în întunericul nopţii, parade de lovituri de mari campioni, printre picioare, prin întoarcere de 360 de grade, preluări pe rachetă, icnete şi giumbuşlucuri care n-aveu nevoie de cuvinte pentru a stârni râsete în tribună. Şotiile s-au ţinut lanţ, astfel că la un serviciu contestat de arbitrul de linie, Bahrami şi Noah şi-au aruncat rachetele pentru „a discuta“ puţin cu acesta, simulând şi o bătaie zdravănă.

Surprize pentru Pavel

Recent retras din activitatea competiţională, Andrei Pavel, a  fost alergat pe tot terenul pe motiv că este cel mai tânăr şi trebuie să fie în formă. Şi pentru că românul nu le-a făcut pe plac, plasând o minge scurtă care n-a mai putut fi ajunsă de dublul iraniano-francez, Yannick Noah a făcut un gest indecent către „Cneaz“, sancţionat de arbitru de scaun.

Din nou simulări de ceartă şi un serviciu care a ajuns dincolo de arenele BNR au ridicat publicul în picioare. Chiar dacă scorul a fost ultimul lucru care a contat, victoria a revenit cuplului Ilie Năstase/Andrei Pavel, care s-a impus cu scorul de 7-6, 3-6, 9-7.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite