TENIS: Victor Crivoi învins de Marius Copil, în primul tur la BCR Open Romania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TENIS: Victor Crivoi învins de Marius Copil, în primul tur la BCR Open Romania
TENIS: Victor Crivoi învins de Marius Copil, în primul tur la BCR Open Romania

Tenismanul român Marius Copil, posesorul unui wild card pentru tabloul principal, s-a calificat marţi în turul II al turneului de tenis BCR Open România de la Arenele BNR, dotat cu premii de 450.000 de euro, învingându-l pe mai experimentatul Victor Crivoi, coechipier la echipa naţională de Cupa Davis, în două seturi, 6-3, 6-2, după o oră şi 15 minute de joc.

Copil, 18 ani, nr 546 ATP, va juca în optimi, unde a ajuns pentru prima oară, cu spaniolul Ruben Ramirez Hidalgo, care l-a eliminat cu 6-4, 6-4 pe italianul Andreas Seppi, favorit 7. Copil a reuşit să şteargă diferenţa enormă din clasamentul ATP faţă de Crivoi, 27 ani, 98 ATP, prin ambiţie, o mai mare prospeţime şi hotărâre faţă de adversarul său.

Crivoi a făcut foarte multe greşeli neprovocate şi jocul său de regularitate din spatele terenului nu a mai funcţionat. Primul set s-a decis la 3-2 pentru Copil, care a reuşit break-ul şi s-a distanţat la 4-2, încheind cu un firesc 6-3 conturile primului set în favoarea sa. Setul 2 a fost echilibrat până la 2-2, când Copil face un break, urmat de un al doilea la 4-2. Crivoi depune armele şi Copil câştigă setul şi meciul cu 6-3, 6-2.

Cei doi jucători s-au mai întâlnit de 2 ori, în calificarile BCR Open România din 2008, când Crivoi a câştigat prin abandonul lui Copil la 4-1, şi în noiembrie 2008, la Masters România, în sală, când Crivoi l-a eliminat în semifinale pe Copil cu 6-1,6-4.

Copil şi-a asigurat un cec de 6.400 de euro şi 20 de puncte ATP pentru calificarea în turul 2, iar Crivoi va primi un cec de 3.850 de euro.

"Chiar mă gandeam că voi juca primul tur cu Hănescu sau Crivoi. Am intrat pe teren cu curaj, am dat tot ce aveam mai bun şi am câştigat. Am mult respect pentru Victor că e mult mai în vârstă ca mine. Am stat de vorbă cu el şi zicea că l-a durut piciorul stâng. Poate m-a luat puţin de sus", a declarat Marius Copil, care îl va întâlni în faz următoare pe Hidalgo.

"Nu ştiu nimic de acest jucător, îl voi ruga pe Andrei Pavel să mă ajute", a adăugat Copil, care upă BCR va pleca la un turneu de 10.000, pe hard în Grecia.

la rândul său Victor Crivoi a declarat că a făcut cel mai prost meci al său din acest sezon. "M-am simţit ameţit. Am avut şi probleme la genunchi, însă nu este o scuză. Sper ca marius să meargă cât mai sus, dar trebuie să ştie că nu toţi jucătorii vor juca la fel ca mine astăzi".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite