TENIS: Accidentat, Gilles Simon ratează participarea la BCR Open Romania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TENIS: Accidentat, Gilles Simon ratează participarea la BCR Open Romania
TENIS: Accidentat, Gilles Simon ratează participarea la BCR Open Romania

Campionul ultimelor două ediţii ale turneului de tenis Open Romania, francezul Gilles Simon, are şanse foarte mici de a participa şi în acest an la competiţia care va începe peste mai puţin de zece zile, la Bucureşti.

După ce a abandonat la US Open din cauza unei fisuri la tendonul rotulian, Simon a anunţat, astăzi, că nu poate onora convocarea în echipa Franţei pentru meciul pe care cei din Hexagon îl vor susţine împotriva Olandei, în barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială a Cupei Davis.

„Accidentarea este mult mai gravă decât cerdeam iniţial, iar medicul i-a recomandat o pauză de 15 zile. Aşadar am decis înlocuirea lui în echipă cu Jeremy Chardy”, a declarat Guy Forget, căpitanul nejucător al Franţei. Aflat pe locul 34 în clasamentul mondial, Chardy a „explodat” anul acesta în circuitul profesionist, iar acum se află în faţa primei convocări în echipa de Cupa Davis.
Dată fiind durata perioadei de indisponibilitate, pare greu de crezut, dacă nu chiar imposibil ca Gilles Simon – aflat pe locul 9 în clasamentul mondial în acest moment – să accepte wild-card-ul oferit de organizatorii BCR Open Romania, turneu care se va disputa în perioada 21-7 septembrie la Arenele BNR. În cazul în care ar câştiga şi actuala ediţie, Simon ar rămâne pentru totdeauna în posesia trofeului, fiind prevăzut prin regulament ca acesta să rămână definitiv în posesia celui care îl obţine de trei ori.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite