Azarenka, noua campioană de la Australian Open. A umilit-o pe Șarapova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victoria Azarenka a învins-o categoric pe Maria Şarapova, scor 6-3 6-0, în finala de la Australian Open, reuşind să cîştige primul trofeu de Mare Şlem din carieră şi să atingă pentru prima dată prima poziţie din ierarhia WTA.

Frumoasa rusoaică de 24 de ani, revenită în circuitul profesionist după o dificilă operație la umăr care a obligat-o să-și schimbe și serviciul, de unde și multele duble greșeli, a încercat azi să câștige al patrulea turneu de Mare Șlem. În fața ei însă a fost bielorusa Victoria Azarenko într-o formă de zile mari.

Șarapova a început impecabil meciul. A reușit un break și deja avea 2-0 în primul set. Ne și gândeam la un galop de sănătate al rusoaicei. A fost însă momentul în care Azarenko s-a trezit la realitate. Ce-a urmat este greu de descris în cuvinte. Bielorusa a egalat, a preluat conducerea, după care a fost egalată la 3. Atât a putut ține ritmul Șarapova. De atunci, pe teren a mai fost o singură jucătoare, Azarenka, Care a câștigat sec 6-3.

Setul al doilea a fost fără istoric. Noul lider mondial a măturat efectiv cu Șarapova, vădit incomodată din cauza problemelor medicale din trecut. Azarenka s-a distrat efectiv cu rusoaica și i-a administrat un neverosimil 6-0.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite