Patru românce la turneul WTA de la Auckland

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olaru speră să înceapă sezonul cu un parcurs cât mai lung la Auckland
Olaru speră să înceapă sezonul cu un parcurs cât mai lung la Auckland

Pe tabloul principal al turneului WTA de tenis de la Auckland (Noua Zeelandă) au ajuns patru românce, Alexandra Dulgheru, Raluca Olaru, Monica Niculescu şi Edina Gallovits, ultimele două venite din calificări.

Dulgheru a fost eliminată din manşa inaugurală a competiţiei, cu 6-0, 6-3 de Dominika Cibulkova (Slovacia), la capătul unui meci care a durat o oră şi 5 minute.

Olaru va avea o adversară venită din calificări, la turneul dotat cu premii de 220.000 de dolari.

Gallovits a trecut pe rând de Eleni Daniilidou (Grecia), cu 6-7 (8), 6-3, 6-2, de americanca Laura Granville, cu 6-3, 6-0, pentru ca în meciul decisiv să o depăşească de germanca Julia Schruff, cu 6-3, 5-7, 6-2.

Monica Niculescu a învins-o pe japoneza Kurumi Nara, cu 6-1, 7-6 (0), a trecut de Kristina Kucova (Slovacia), cu 3-6, 6-3, 6-1, iar meciul decisiv l-a câştigat în faţa jucătoarei canadiene Rebecca Marino, cu 6-4, 1-6, 6-3.

Dulgheru s-a ales cu 1 punct WTA şi 1.725 dolari, iar Gallovits şi Niculescu au asigurate câte 17 puncte WTA şi 1.725 dolari.

La dublu, Niculescu face pereche cu Olaru, urmând să înfrunte în manşa inaugurală perechea spaniolă Anabel Medina Garrigues/Carla Suarez Navarro. Edina Gallovits o are ca parteneră pe israelianca Shahar Peer, împotriva italiencelor Flavia Pennetta/Francesca Schiavone (N. 3).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite