Anul în care am spart gheaţa la fileu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tenismenii români au câştigat 15 turnee internaţionale majore în sezonul 2008, iar Victor Hănescu şi Sorana Cârstea au obţinut primele lor titluri din cariera profesionistă. Sezonul trecut a marcat revirimentul tenisului feminin românesc, care a propulsat în topul mondial mai multe jucătoare de perspectivă.

Chiar dacă problemele de sănătate ale lui Andrei Pavel şi ale Ralucăi Olaru au privat tenisul autohton de o poziţie mai bună în clasamentele ATP şi WTA, anul 2008 poate fi catalogat, totuşi, per ansamblu drept unul reuşit.

Hănescu s-a impus pe zgura de la Gstaad, în timp ce Sorana Cârstea (foto) a reuşit, la doar 18 ani să obţină la Taşkent (Uzbekistan) primul său titlu WTA din carieră, rezultat ce reprezintă ultimul succes al tenisului feminin la acest nivel după o pauză de zece ani.

Au mai câştigat turnee challenger la simplu Victor Crivoi şi Adrian Ungur.

La feminin, explozia Soranei Cârstea a fost susţinută şi de victoria la dublu în turneul de la Luxemburg, unde a atins şi semifinalele la simplu.

Edina Gallovits, Raluca Olaru, Irina Begu au reuşit şi ele succese notabile la turnee de categorie mai mică.

Nu trebuie omise nici performanţele junioarelor, Simona Halep câştigând Roland Garros, iar Elena Bogdan ieşind învingătoare la Campionatul European.

Pe plan intern, seria de turnee futures de 10.000 $ a fost dominată de Dacian Crăciun, Gabriel Moraru şi Victor Ioniţă, fiecare trecându-şi în cont patru titluri.

La feminin, Simona Halep, Mihaela Buzărnescu şi Elora Dabija au reuşit fiecare câte două victorii în acest an.

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite