CUPA DAVIS Antrenorul Ecuadorului: „Lapentti este omul-cheie în partida cu România”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căpitanul echipei de Cupa Davis a Ecuadorului este optimist în ceea ce priveşte partida de baraj cu România contând pentru accedera în Grupa Mondială la Cupa Davis şi crede că victoria la Bucureşti poate fi catalizată de către un singur om, Nicolas Lapentti, care şi-a amânat retragerea cu un an pentru acest meci.

„Dacă vom câştiga împotriva României, îl văd pe Nicolas Lapentti încă un an jucând la Cupa Davis. Pentru echipă ar fi bine să-l mai avem încă un an alături de noi deoarece cei tineri pot învăţa o grămadă de lucruri de la el", a spus Viver.

„Nicolas este un jucător grozav, un lider şi el ştie cum să-i motiveze pe ceilalţi. În Cupa Davis întotdeauna a ştiut să joace la cel mai înalt nivel, fizic şi mental. A demonstrat-o anul trecut în Brazilia, când şi-a câştigat ambele meciuri, plus cel de dublu", a mai spus căpitanul Ecuadorului.

Chiar dacă Lapentti se va retrage la anu, în urma lui vor rămâne tineri la fel de talentaţi. „Emilio Gomez, Roberto Quiros, Diego Acosta şi Diego Hidalgo. Chiar şi Ivan Endara, care e puţin mai în vârstă deja şi-au făcut o carieră", a mai spus Viver, care a jucat pentru Ecuador în echipa de Cupa Davis între 1978 şi 1990, timp în care a adunat 15 victorii şi 13 înfrângeri, ajungând până în sferturi, în 1985.

„Am amintiri frumose de când jucam cu Andres Gomez şi Ricardo Ycaza. A fost o victorie memorabilă cu Brazilia, în 1983, şi am bătut Argentina, în 1985. Un an înainte îmi amintesc de punctul meu decisiv în barajul cu Noua Zeelandă.", a mai spus Viver.

România va întâlni Ecuadorul în perioada 17-19 septembrie, la Centrul Naţional din Bucureşti, în barajul pentru accederea în Grupa Mondială Cupei Davis.

Cele două echipe s-au mai întâlnit o dată în 2003, când România a câştigat cu 3-2. Răzvan Sabău a fost eroul artidei, după ce l-a învind în partida decisivă pe Giovanni Lapentti, cu 64 36 64 57 75.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite