TENIS: Sorana Cârstea şi-a învins cea mai bună prietenă la Los Angeles

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TENIS: Sorana Cârstea şi-a învins cea mai bună prietenă la Los Angeles
TENIS: Sorana Cârstea şi-a învins cea mai bună prietenă la Los Angeles

Sorana Cârstea s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Los Angeles, competiţie dotată cu premii în valoare totală de 700.000 de dolari. În turul secund, Sorana a învins-o cu scorul de 1-6, 6-4, 7-6 (5) pe daneza Caroline Wozniacki, a patra favorită a turneului.

Întinsă pe durata a două ore şi opt minute, partida a fost exemplificarea clară a unui meci în care se întâlnesc două jucătoare care se antrenează împreună şi evoluează împreună la dublu. Foare bune prietene, fiecare cunoaşte la perfecţie punctele slabe ale celeilalte şi acţionează în consecinţă, astfel că nu poţi anticipa de partea cui va înclina balanţa victoriei. Din fericire pentru noi, la fel ca şi la Roland Garros, în urmă cu două luni, aceasta a fost de partea româncei, care a părut mult mai matură în jocul punctelor decisive.

Situată pe locul 8 în lume, Wozniacki (19 ani) a intrat în Top 20 în urmă cu exact un an şi de atunci a progresat continuu. A jucat, doar în acest an, şase finale, cucerind două titluri, iar palmaresul danezei face ca victoria Soranei să devină cu atât mai importantă.

Următoarea adversară a Soranei va fi nemţoaica Sabine Lisicki, a 17-a favorită a turneului, pe care Cârstea a învins-o anul trecut în finală la Taşkent. Lisicki a trecut în turul secund, cu scorul de 6-1, 6-4, de rusoaica Ekaterina Makarova. Situată pe locul 22 în lume, Lisicki (19 ani) a trecut în primul tur de japoneza Kimiko Date, care are exact dublul vârstei jucătoarei din Germania, adică 38 de ani. Mai mult, Date este autoarea uneia din cele mai spectaculoase reveniri din tenisul feminin, reintrând în competiţii după 12 ani de absenţă!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite