Andy Murray a câştigat turneul de la Bangkok

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andy Murray
Andy Murray

Jucătorul britanic de tenis Andy Murray, principalul favorit, a câştigat, duminică, turneul ATP de la Bangkok.

Murray a trecut în finală de americanul Donald Young, scor 6-2, 6-0. Victoria lui Andy Murray de la Bangkok a fost una lipsită de emoții. În ultimul act al Openului Tailandei, finalistul de la Melbourne a trecut în două seturi de Donald Young (numărul 55 mondial) și a răzbunat astfel înfrângerea suferită cu șase ani în urmă în aceeași fază, în fața lui Roger Federer.

Murray câștigase deja primele patru game-uri înainte ca americanul să se dezmeticească, iar în setul secund a existat numai un jucător pe teren, Andy impunându-se după numai 48 de minute. "Am jucat foarte bine. Spre finalul primului set a avut și el o perioadă bună, dar în cel de-al doilea nu am greșit aproape deloc. Simt că am fost mobil pe teren și de aceea i-a fost greu să aibă multe lovituri câștigătoare. Am servit foarte precis și nu i-am acordat prea multe oportunități. A fost o partidă excelentă", a declarat Murray pentru site-ul oficial ATP.

Andy speră ca victoria de pe teren asiatic să fie dublată de alte succese, ținând cont că, peste mai puțin de o săptămână, va debuta Mastersul de la Shanghai: "Ținând cont de felul în care evoluez, este bine că am câștigat aici și sper să am o continuitate a victoriilor și la Shanghai. Este un start foarte bun", a mai spus el.

De partea cealaltă, Young s-a recunoscut învins în prima sa finală: "A jucat bine. Nu am putut face prea multe și asta s-a văzut în scorul de pe tabelă. A arătat un tenis senzațional. A fost prima mea finală de turneu ATP. Am mai avut parte de o semifinală și de un tur patru la un Grand Slam, dar nimic nu se compară cu prima finală. Este minunat. Am trecut de câțiva jucători de calibru și am jucat bine. A fost un sentiment plăcut să câștig patru jocuri și să ajung în primii 50 de jucători ai lumii. A fost unul dintre obiectivele pe care mi le-am propus la începutul anului. Sper să pot construi în continuare pe asta și să am parte de mai multe turnee asemănătoare", a mărturisit Young.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite